INCIDENT U TROGIRU

Bivši hajdukovac o uhićenju: Nisam nikoga napao, u policiji sam zaspao jer sam bio umoran

Jurica Vučko uhićen je u nedjelju oko 21 sat zbog vrijeđanja trenera dječje nogometne ekipe

Jurica Vučko

 Cropix/

Nakon što je objavljena vijesti o uhićenju Jurice Vučka, bivšeg igrača “Hajduka”, novinari Slobodne Dalmacije upitali su ga što se točno dogodilo u Trogiru.

- Popio sam par piva jer sam proslavljao veliki uspjeh mog “Primorca” na turniru s mojom ekipom koju inače vodim. Došao sam u Trogir iz Vranjica gdje su igrali. Nije istina da sam vrijeđao djecu i roditelje.

Poznato je da sam ekstremni “Hajdukovac”, ali u ovim situacijama pokušavam zaštititi druge jer znam da, i u Splitu, i Zagrebu, ekstremno slavlje može izazvati incident. Moja intencija je bila da se situacija primiri.

Možda je policija mislila da ću nekoga napasti, to mi nije bila ni zadnja namjera. Zanimljivo je da je taj trener, kojeg sam navodno napao, moj kolega iz mlađih dana kada smo igrali u hrvatskoj reprezentaciji.

Želim istaknuti da sam upravo ja prije dva dana dočekao ekipu “Dinama” u Stobreču. Zahvaljujem se policiji u Trogiru na njihovom korektnom postupanju. A što se tiče boravka u postaji, mogu vam kazati da sam zaspao kao beba, ne zbog alkohola, već sam bio umoran, kazao je Jurica Vučko za Slobodnu Dalmaciju.

image

Jurica Vučko

Paun Paunovic/Cropix

Bivši nogometaš je uhićen u Trogiru u nedjelju oko 21 sat zbog vrijeđanja trenera dječje nogometne ekipe na "Dalmatinko kupu", međunarodnom nogometnom turniru za mlade. Takav opis je stavila policija u optužnom prijedlogu protiv njega. U postaji mu je izmjereno 1,60 promila alkohola u krvi, a izgred se zbio tijekom utakmice “Hajduka” i “Dinama” na turniru za mlade.

Iako su pojedinci prepričavali kako je dovikivao svašta roditeljima i djeci, taj dio nije mu stavljen na teret. Jurica Vučko je zadržan u pritvorskoj jedinici tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, što je uobičajena procedura dok ne popusti djelovanje opojnog sredstva.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira na naročito držak i nepristojan način. Prijavljen je i zbog neposjedovanja osobne iskaznice. Što se tog tiče, novinarima Slobodne kazao je da mu je osobna iskaznica bila u automobilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:24