NASILNI NAČELNIK

Bivšem HDZ-ovcu ukinuta zabrana približavanja ženi koju je pijan prebio: ‘Sud mi nije javio. Noge su mi se odsjekle‘

O ukidanju mjere je doznala slučajno, nakon što je na kameri ugledala načelnika kako ulazi u trgovinu pokraj njezina kafića

Napad u Severinu

 Mojportal.hr

Načelniku Severina Žarku Žgeli ukinuta je mjera zabrane približavanja žrtvi. Potvrdila je to za RTL Danas vlasnica kafića koju je pijani načelnik tukao prije tri mjeseca. Da bi stvar bila gora, o tome je sud uopće nije obavijestio. Baš kao ni ženu iz Like o puštanju policajaca osumnjičenih za silovanje

Prije gotovo tri mjeseca u njezinu kafiću ju je pretukao, a sada joj može slobodno prići.

"Noge su mi se odsjekle, ali doslovno. Ja od onda otkad se to dogodilo ni ne spavam dobro, dobila sam i šećer od svega toga", kaže Iva Milka Kramarić, vlasnica kafića te dodaje da se boji za život.

O ukidanju mjere je doznala slučajno, nakon što je na kameri ugledala načelnika kako ulazi u trgovinu pokraj njezina kafića.

"Htjela sam prijaviti kršenje mjere, a na to su mi na policiji rekli da su mjere jednostavno ukinute gdje sam ja ostala zgrožena. Ja mislim da sam trebala biti obaviještena od suda, od bilo koga da je netko tko me je istukao da mi se može ponovno približavati, mislim, meni to nije pojmljivo", poručila je Kramarić.

Osobito iz razloga što je za drugu dvojicu muškaraca koji su je verbalno vrijeđali, ta mjera i dalje ostala.

"Što da sam ja tamo, što da ja uđem u tu trgovinu kako dolazim često, što da je on tamo", pita se.

RTL je pokušao doznati kada i zašto je načelniku Severina ukinuta mjera opreza. No, ni on ni Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru na upit nisu odgovorili. S bjelovarskog suda tek su poručili da će nam u što kraćem roku dostaviti odgovor kada dobiju sve podatke. Žgela je, podsjetimo, izašao iz HDZ-a nakon što se doznalo za napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:41