DVA DANA PRITVORA

Bivšem direktoru u Hrvatskoj lutriji Remetinec je teško pao, sve je priznao istražiteljima!

U petak je njegovo puštanje na slobodu od suca istrage zatražio sam USKOK, a nakon što je Fadljević na vlastiti zahtjev iznio dopunu svoje obrane

Željko Fadljević

 Goran Mehkek/Cropix

Bivši direktor za logistiku u Hrvatskoj lutriji Željko Fadljević, nedavno uhićen u sklopu akcije u kojoj su između ostaloga uhićeni bivša članice Uprave Agrokora Piruška Canjuga i poduzetnik Goran Puklin, u Remetincu je, premda mu je istražni zatvor bio određen na mjesec dana, proveo samo dva dana.

Naime, u petak je njegovo puštanje na slobodu od suca istrage zatražio sam USKOK, a nakon što je Fadljević na vlastiti zahtjev iznio dopunu svoje obrane.

Premda o samom sadržaju obrane ni njegova odvjetnica niti USKOK nisu željeli ništa reći, po svemu sudeći radilo se o priznavanju djela koja mu se stavljaju na teret, a vjerojatno i o terećenju ostalih optuženika.

U protivnom, prema dosadašnjoj praksi, USKOK ne bi tražio Fadljevićevo puštanje na slobodu. Kako neslužbeno doznajemo, Fadljević nije ispitan u USKOK-u, već je zbog epidemioloških mjera uvedenih zbog pandemije covida, iz Remetinca svoju obranu dao videolinkom. USKOK tereti Fadljevića da je tvrtki Fleksbit, čiji je tajni suvlasnik bio i Goran Puklin, 2018. i 2019. namještao poslove s Hrvatskom lutrijom u kojoj je tada bio zaposlen kao direktor za logistiku.

Štoviše, USKOK tereti Fadljevića i da je on zajedno s Puklinom bio drugi tajni suvlasnik Fleksbita. Za namještanje posla navedene nabave softvera za Hrvatsku lutriju, osim Fadljevića i Pukllina osumnjičen je i direktor Fleksbita Tomislav Gligora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:51