IĆI ĆE U ZATVOR

Bivša gradonačelnica Gračaca sve priznala i nagodila se: ‘Uzela sam mito i namjestila natječaj na zahtjev Josipe Rimac‘

Nataša Turbić osuđena je na djelomičnu uvjetnu kaznu od 1,5 godina, od čega iza rešetaka mora provesti šest mjeseci

Nataša Turbić

 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Nakon niza sada već bivših visokorangiranih državnih službenika koji su priznali krivnju te se u predmetu protiv Josipe Čuline (ex Rimac) nagodili s USKOK-om, jučer se na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu nagodila i bivša HDZ-ova gradonačelnica Gračaca Nataša Turbić.

Turbić je priznala optužbe prema kojima je od kraja 2019. do svibnja 2020. u zamjenu za mito od 5500 eura prema zahtjevu Rimac namještala natječaj za zakup poljoprivrednoga zemljišta za uzgoj stoke na krškim pašnjacima, a izrečene su joj djelomično uvjetna zatvorska te sporedna novčana kazna.

Od ukupne izrečene kazne od godinu i pol zatvora obavezni dio za odsluženje je šest mjeseci, dok joj je ostatak od godinu dana uvjetovan time da u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Budući da je u istražnom zatvoru već provela nepuna dva mjeseca, trebala bi odležati još nešto više od četiri mjeseca. Izrečena joj je i sporedna novčana kazna od 10.000 eura, a oduzeta joj je i ilegalna imovinska korist od 5500 eura.

Turbić je deseti okrivljenik u ovom predmetu, od ukupno njih 27, koji se nagodio s USKOK-om - do sada su na temelju nagodbi osuđeni bivši šef Carine Hrvoje Čović, bivši glavni tajnik Ministarstva zdravstva Velibor Drakulić, bivši ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:32