SIJAO STRAH

BEŠĆUTNI PLAVOKOSI LAŽNI POLICAJAC SLIČAN IVANU RAKITIĆU IZNUĐIVAO NOVAC OD 'MASERKI' PO NOVOM ZAGREBU Uvijek operira po istom modusu operandi

 
Ilustracija
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Da se u mnogim zagrebačkim stanovima kriomice pružaju razne usluge, nije nikakva tajna. No, kad se prodavačicama ljubavi i maserkama s tzv. happy endom - koje oglašavaju svoju ponudu po raznim oglasnicima najavi dolazak na uslugu, nitko zapravo nije svjestan koliko se te osobe izlažu opasnosti.

Njihovu zaradu s druge strane zakona iskoristio je 33-godišnji lažni policajac P. K. Meta su mu bile dvije žene od kojih je jedna pružala usluge masaže u naselju Sopot, a druga u susjednima Utrinama.

Tko zna koliko je brojeva telefona iz oglasnika okrenuo, dok se na Božić nije okuražio sprovesti svoj naum u djelo. Pa je tako telefonski stupio u kontakt s 40-godišnjom državljankom Srbije, koja mu je, ako je suditi prema oglasu, ponudila masažu sa sretnim završetkom. Ponuda i cijena bile su mu prihvatljive, pa je s nekoliko sati odmaka otišao na njezinu adresu u Sopot. Međutim, kad joj je pozvonio na vrata, "klijent" s kojim se prethodno čula, predstavio joj se kao policajac. Sva u čudu, zatražila je na uvid njegovu policijsku značku, ali lopov je umjesto značke izvadio plinski pištolj koji je legalno posjedovao. Odmah ga je repetirao i zatražio od nesretne djevojke novac, a kako ona kod sebe nije imala ništa, uzeo je njezinu osobnu iskaznicu i uz prijetnje joj zapovjedio da mu svaki ponedjeljak mora davati 1000 kuna ili 100 eura, ovisno koju valutu ima.

Nakon posijanog straha, plavokosi iznuđivač otišao je u nepoznato, da bi se dva dana poslije jednako iskalio i na 27-godišnjakinji. Prema istom modusu operandi, telefonski se raspitivao o masaži - nakon čega je tobože pristao na uslugu. No, čim joj se ukazao u stanu u zgradi u Utrinama, odigrao je scene otprije dva dana. Nakon što mu je na njegovo inzistiranje da mu preda novac rekla da ga nema, lažni policajac posegnuo je za pištoljem i repetirao joj ga u glavu.

- Hoćeš li mi sada dati novac - ponovno je upitao prestravljenu nesretnicu, pa mu je u strahu za vlastiti život dala 200 eura i 800 kuna.

S plijenom je odšetao u nepoznato, a kako je uvidio da bi od nje mogao dobiti još novca, sutradan ju je nazvao te dogovorio novi susret kako bi mu dala još 1000 kuna, ali ovaj put u obližnjem trgovačkom centru u Novom Zagrebu. Pritom nije ni slutio da je djevojka u međuvremenu o svemu obavijestila policiju, koja mu je postavila klopku. Čim su se našli ispred trgovačkog centra na dogovorenom mjestu, shvatio je da je raskrinkan pa se dao u bijeg. Trčeći je po ulici odbacivao stvari - od svojega plinskog pištolja pa do osobne iskaznice koju je od jedne od djevojaka prethodno uzeo u stanu. Ipak, ubrzo je sustignut te priveden na kriminalističku obradu. Protiv bešćutnog 33-godišnjeg iznuđivača policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog dva razbojništva te jednog pokušaja iznude.

S obzirom na njegov recidivizam, u 2019. godinu ući će iza rešetaka remetinečkog zatvora. A prema riječima svjedoka, razbojnik plave kose, kratke svijetle bradice s brkovima te visokim zaliscima sličan je našem proslavljenom nogometašu Ivanu Rakitiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:28