‘NEŠTO SE DOGAĐALO‘

Baka preminule djevojčice iz Nove Gradiške: ‘Ne, moja kći to nije napravila. Ne vjerujemo u to...‘

Dodala je i da je njezina kći prijavljivala nasilje policiji, no nitko ju nije slušao
Preminula djevojčica, svijeće i cvijeće ispred Klaićeve bolnice
 Ronald Gorsic /cropix/privatni Album

Nakon što je preminula dvogodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja se u bolnici borila za život, roditelji djevojčice su u istražnom zatvoru. Sumnja se da je majka nasmrt istukla djevojčicu i zadala joj hematome. Roditelji osumnjičene majke uvjereni su da ona to nije mogla napraviti. Za Dnevnik Nove TV su ispričali da vjeruju kako njihova kći nije odgovorna za taj zločin.

- Ne, to moja kći nije napravila. Mi to ne vjerujemo, ako je napravila to, milijun posto nije to svjesno napravila. To znači da joj se nešto dešavalo u glavi. Nešto se događalo s njom, rekla je baka djevojčice.

Ispričala je i da su njezina kći i suprug tražili da se dijete vrati u obitelj, a otkrila je i razlog za to: roditeljski doplatak i financijska sredstva. Baka djevojčice ističe da njezina kći nije bila za to da se dijete vrati u obitelj, već njezin muž.

- To je muž tražio. Muž. On je bio za to, od nje nikad to nisam čula. Dva puta je rekla da će njoj biti bolje kod udomitelja. Ja imam život patnički. I plakala i govorila, plakala i govorila. Ali, on je to tražio samo radi novca. On je nju jako maltretirao, u trudnoći je jako tukao. Ona je tu dolazila plava, ubijena, ispričala je baka preminule djevojčice za Dnevnik Nove TV.

Dodala je i da je njezina kći prijavljivala nasilje policiji, no nitko ju nije slušao. Muž joj je, kaže, uzimao novac, pijan dolazio kući i zatim ju tukao.

image
Privođenje osumnjičenih roditelja
Nenad Opačak/cropix

Roditelji osumnjičene za smrt djevojčice kažu da njihova kći nije bila agresivna.

- Koliko znam nije imala kratak fitilj. Malo je znala zagalamiti dok je bila curica, dok je išla u školu, ali ovako ne. Ona je bila samo malo glasnija, ali da je bila agresivna, ne, ispričali su njezini otac i majka.

Osvrnuli su se i na navode druge bake djevojčice da je majka djevojčici šminkom pokrivala masnice.

- Da je to istina, da je ona to radila, zašto je onda ona to dozvolila kao baka? Ona je tamo s njom stalno, mi smo ovdje 100 kilometara dalje, onda bi to ona trebala prijaviti nekome. Oni žive u jednoj kući, ona je sve to znala, rekli su roditelji osumnjičene i dodali da je djevojčica bila odvedena kod doktora zbog svraba, no ništa joj nije pomoglo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:03