U ISTRAŽNOM ZATVORU

'BABUSKARO STARA, HOĆEŠ DA TI BACIM DVIJE RUČNE BOMBE?' Ekonomist iz Zagreba ulovljen u krađi čokoladica i parfema

Ekonomist je već osuđivan zbog sličnih krađa, a tužitelj je predložio da se obavezno liječi od ovisnosti o alkoholu
Veliko Trgovisce, 200511.U kaficu Capar ubijen je 58 godisnjak, ranjen je 35 godisnjak. 24 godisnji ubojica je u bjegu.Na slici: policija ispred kuce od ubojice.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

Istodobno s podizanjem optužnice protiv 31-godišnjeg diplomiranog ekonomista iz Zagreba, zbog razbojničke krađe, krađe i prijetnje, produljen mu je i istražni zatvor u komu se nalazi od 27. kolovoza ove godine. Tereti ga se za razbojničku krađu koju je počinio krajem srpnja u lokalnoj trgovini Market Povile u Povilama na području Novog Vinodolskog.

Kako piše Novi list , ušao je u trgovinu u poslijepodnevnim satima, s polica uzeo desetak čokolada i bocu Jegermaistera i neometano izašao iz trgovine. U namjeri da spriječi krađu, prodavačica je izašla za njim i zatražila da vrati ono što je uzeo. Nije se ni osvrnuo za njom, već krenuo prema automobilu koji je bio parkiran ispred trgovine.

No, kad mu je prodavačica dometnula da će zapisati registraciju vozila kojim se dovezao ispred trgovine, zaprijetio joj je vičući joj:

– Babuskaro stara, što ćeš ti meni, hoćeš da ti bacim dvije ručne bombe?

Spominjao joj je i supruga i djecu pa se prodavačica tada uplašila i povukla u trgovinu. On se u međuvremenu udaljio automobilom s ukradenim predmetima.

Prodavačica je na ispitivanju tužiteljima rekla da je čovjek bio pod utjecajem alkohola, a kada mu je zaprijetila da će zvati policiju samo joj je kratko odgovorio: 'Zovi, samo zovi'.

– Nakon što je izašao iz trgovine s ukradenim predmetima, ja sam zvala šefa, a on policiju i brzo je počinitelj pronađen, kazala je prodavačica tijekom ispitivanja pred tužiteljem. Također, na prepoznavanju u policijskoj postaji prodavačica je prepoznala ekonomista. Da je on upravo osoba koja je ukrala artikle iz trgovine i prijetila, potvrdila je i njezina kolegica koja se također u tom trenutku nalazila u trgovini.

Drugo djelo, krađu, zagrebački je ekonomist počinio krajem kolovoza, točnije 25. kolovoza kada je ušao u trgovački centar Omišalj i iz trgovine BIPA s police ukrao petnaest parfema ukupne vrijednosti nešto manje od sedam tisuća kuna. No, osim što je prepoznat s fotografija, odnosno snimki nadzornih kamera, ekonomist je i priznao krađu u policiji, a Novi list navodi da je zbog istovrsnih kaznenih djela već bio osuđivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:46