7500 KUNA KAZNE

Amerikanac pokušao prošvercati Kosovara u prtljažniku zajedno s paprikama

Ležao je na podu gepeka skriven prekrivačem i vrećama paprika.

DUBROVNIK- Zbog kršenja Zakona o strancima, dubrovačka Granična policija je uz optužni prijedlog u Prekršajni sud u Dubrovniku dovela 22- godišnjeg državljanina SAD albanskog podrijetla kojem je sudac odredio kaznu od 7500 kuna. Državljanin SAD je kaznu platio a izrečena mu je i zakonom propisana zaštitna mjera protjerivanja s teritorija Republike Hrvatske.

Epilog je to neobičnog pokušaja trafikinga odnosno "šverca" ljudi preko granice između Crne Gore i Hrvatske na međunarodnom graničnom prijelazu "Karasovići" na Debelom Brijegu. Pokušaj se dogodio u nedjelju 12. kolovoza oko 0,30 sati kada je prilikom ulazne granične kontrole osobnog vozila "peugeot 307" njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin SAD- a policija u prtljažniku pronašla skrivenog 24- godišnjeg državljanina Kosova iz mjesta Rostović. Kosovar, inače vozačev srodnik, ležao je na podu gepeka skriven prekrivačem i vrećama paprika.

Rješenjem nadležne Policijske postaje Gruda državljaninu Kosova je izrečena mjera protjerivanja iz Hrvatske, a pokrenut je i postupak readmisije u Crnu Goru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:32