JEZIV SLUČAJ IZ GAJNICA

Amerikanac optužen da je zatočio brata i kopao mu grob izašao pred sud: Prijeti mu opaka kazna

Optuženikov brat u vrijeme pronalaska spao je na 30-ak kilograma te je spašen u zadnji čas
Počelo suđenje Amerikancu
 Srdjan Vrancic/Cropix

Pola godine nakon što je otkriven jeziv slučaj Amerikanca koji je držao zatočenog autističnog brata u unajmljenoj kućici u zagrebačkim Gajnicama i pritom mu uskraćivao hranu te mu kopao grob, na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu vezanih ruku i nogu doveden je iz pritvora 39-godišnji T. G. T.

Tužiteljstvo ga tereti za protupravno oduzimanje slobode i nanošenje teških tjelesnih ozljeda te mu prijeti višegodišnji zatvor, ali i deportacija.

Optuženikov brat u vrijeme pronalaska lanjskog 4. kolovoza spao je na 30-ak kilograma te je spašen u zadnji čas zahvaljujući susjedi koja je policiji dojavila da je u obližnjem dvorištu kuće vidjela visokog pothranjenog muškarca kako zavezanih ruku i s lancima na nogama doslovno puzi do smeća te pokušava jesti otpatke hrane.

image
Počelo suđenje Amerikancu
Srdjan Vrancic/Cropix

Što optuženi Amerikanac misli o svojoj krivnji, a što o njegovu stanju kažu tri vještaka, kao i njegova obrana, ostat će iza zatvorenih vrata sudnice s obzirom da je rasprava, na prijedlog njegova branitelja, zatvorena za javnost.

Podsjetimo, Jutarnji list prvi je objavio priču o Amerikancu anđeoskog lica kako su ga zvali oni koji su mislili da ga poznaju. Svima se predstavio kao umirovljeni američki vojnik koji skrbi o starijem autističnom bratu, a svojedobno je predavao i engleski u jednoj školi stranih jezika.

image
Počelo suđenje Amerikancu
Srdjan Vrancic/Cropix

Mjesecima prije nego što je otkriveno da izgladnjuje brata te ga drži vezanog u toaletu i kopa mu grob u dvorištu, poznanicima je govorio da mu brat ima koronu.

Ubrzo je proširio vijest i da mu je umro brat od covida-19 te da ga pokopati u Los Angelesu. A vlasniku kuće u kojoj je držao zatočenog brata, kad ga je pitao čemu rupa u dvorištu, rekao je da je odlučio posaditi papriku.

image
Počelo suđenje Amerikancu
Srdjan Vrancic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:22