IZNOSIO OBRANU

Aleksandar Nišević negira napade na dvije Splićanke: ‘Dokazat ću da nisam ja na snimkama‘

Tijekom iznošenja svoje obrane govorio je o svom teškom životu i priznao da uzima ‘sve osim heroina‘
Prizor napada na ženu u Splitu
 Nadzorna Kamera

Dvadesetosmogodišnji Aleksandar Nišević (28) iz Gline koji je osumnjičen da je u subotu ujutro na splitskim Firulama i Blatinama napao dvije žene u dobi od 52 i 40 godina završio je u istražnom zatvoru na Bilicama zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo. Samtra se da je jednu ženu napao bocom, a drugu kamenom. Prva je zadobila lakše tjelesne ozljede, a četrdesetogodišnjakinja tešku tjelesnu ozljedu noge.

Tijekom iznošenja svoje obrane govorio je o svom teškom životu, a posebno je sve nazočne začudila jedna njegova rečenica, javlja Slobodna Dalmacija.

"Mene se ne tiče tko je na onim snimkama, ja ću dokazati da to nisam ja", mrtav-hladan je rekao u svojoj obrani priznajući da uzima sve nedozvoljene supstance osim heroina. Napade negira.

Njega je policija dovela na Županijsko državno odvjetništvo u popodnevnim satima nedjelje gdje ga je ispitala zamjenica županijskog državnog odvjetnika Mira Dolić, ista ona tužiteljica koja je dan ranije - u subotu pustila na slobodu 73-godišnjaka iz Rastovca koji je krampom u glavu udario 60-godišnju susjedu. Vremešnom nasilniku je odredila mjeru opreza (zabrane približavanja žrtvi koja ionako živi u Brelima) na dva metra (valjda do dometa mašklina kada se njime zamahne) i zabranu približavanja njenoj kući na deset metara.

Za 73-godišnjaka tužiteljica nije ni zatražila istražni zatvor pa nije ni dovođen sucu istrage, ali za Niševića jest. On je doveden u nedjelju oko 17,30 u Istražni centar kod suca istrage Ivice Botice koji mu je nakon ispitivanja odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Ovo privođenje je bilo planirano za ponedjeljak ujutro, ali policija je u uspjela obaviti pretragu sobice u prizemlju jedne kuće u Srinjinama u koju se smjestio 28-godišnji Nišević. Također je prije privođenja na ŽDO psihijatrica Dolores Britivić obavila pregled nad uhićenim Niševićem i tek kada je procijenila da je on opasan za okolinu, ali ubrojiv i sposoban iznijeti svoju obranu krenulo se u proceduru ispitivanja.

U trenutku dok ovo pišemo Miševića vode u splitski zatvor na Bilicama, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:26