EKSKLUZIVNI INTERVJU

Christina Aguilera izgleda bolje nego ikad i želi zbaciti Lady Gagu s trona

Novi album ‘Bionic’ ide u futurističkom smjeru. Kada ga budete preslušavali, shvatit ćete da svaka pjesma ima drukčiji ‘okus’, kaže Christina

Kad je u travnju premijerno prikazan spot prvog singla “Not myself tonight” s novog albuma Christine Aguilere “Bionic”, prve reakcije su bile da se pjevačica vraća svom najseksepilnijem razdoblju, i to onome iz 2002. godine kad je žarila i palila hitom “Dirrty”.

Daleko od toga da je Christina Aguilera ikad izgubila svoj seksepil, ali teško će bilo tko zaboraviti Christinu iz vremena kad je u crvenim kožnim hlačama plesala u ringu okružena atraktivnim plesačima.

“Not myself tonight” izgleda kao reklama za fetiš-opremu, a Christina Aguilera izgleda bolje nego ikad, što je dokaz da joj je dobro došla pauza tijekom koje je postala majka.

Poruke o teškom djetinjstvu

Već od prvog dana njezine karijere Christina Aguilera je privlačila pažnju, iako je imala veliku konkurenciju u Britney Spears koja je počela otprilike u isto vrijeme kad i Christina. Često su ih uspoređivali, a čak ih je i Madonna obje poželjela i poljubila u usta 2003. godine na dodjeli MTV-jevih nagrada.

S vremenom se Christina malo smirila i nije više ciljala na provokaciju, te se okrenula malo laganijim stvarima u kojima je uglavnom govorila o svom teškom djetinjstvu. Upravo zato je spot “Not myself tonight” izazvao dosta reakcija i većina se ponadala da je ovo možda znak da ćemo Christinu ubuduće češće viđati onakvom kakvo smo je viđali na početku karijere.

Smiješne kritike

Christina sa svojim novim izdanjem dosta podsjeća na Lady Gagu, no nikako se ne možemo složiti da je emitira s obzirom na to da je Christina već jednom imala sličnu fazu, pa su pomalo smiješne kritike da želi izgledati kao ona. Ono što svakako stoji jest da je Lady Gaga bila malo brža sa svojim futurističkim glam-elektro-popom koji je Christina tek sada uspjela realizirati s albumom “Bionic”.

No, čini se da Christinu pretjerano ne uzbuđuju usporedbe s trenutačno najvećom svjetskom zvijezdom, a kako i bi kad joj je novi album izašao prije tri dana, a za mjesec dana kreće na svjetsku turneju, prvu nakon četiri godine.

Što predstavlja prvi singl “Not myself tonight”?

- “Not myself tonight” je nastao na kraju snimanja filma “Burlesque”. Bila sam skoro gotova s albumom, ali sam morala stati s radom i otići na šest mjeseci kako bih snimala film. Bilo mi je malo teško da šest mjeseci budem glazbenica, a onda šest mjeseci nešto drugo. Nije to baš bilo jednostavno, ali sam mnogo naučila u tom razdoblju, čini mi se da sam još više sazrela.





Nazvala sam svoje producente i rekla im da imam neke nove stvari za reći na albumu. Htjela sam se vratiti u studio iste sekunde jer sam bila inspirirana. Nisam se osjećala kao ista osoba koja sam bila dok sam radila na albumu. Došlo mi je da iskočim iz kože i iz nekog imaginarnog kaveza i pobunim se protiv toga da budem “ja”. Slično sam se osjećala i kada sam napravila “Dirrty”.

Koja vam je najdraža pjesma s albuma?

- Sve pjesme su odraz nekakvih mojih raspoloženja koje imam u različitim trenucima. Ali, rekla bih da su duša albuma, ona prava, istinska i sirova strana mene, pjesme koje potpisuju Sia i Sam Dixon.

Napisala sam pjesmu koja je zapravo neka vrsta uspavanke i posvetila sam je svom sinu. To je vrlo lijepa i vrlo jednostavna klavirska balada “All I need”. Postoje još tri pjesme koje sam napisala i koje su vrlo iskrene, iz dubine srca i zato ih zovem dušom albuma. U tim pjesmama nema nikakve elektronike, sve je vrlo prirodno i jednostavno. Sam i Sia su genijalci.

Jeste li uzbuđeni zbog turneje?

- Prije bih rekla da sam superuzbuđena. Jedva čekam da počne i da se ponovno družim sa svojim fanovima. Sigurno će biti drukčije i zanima me kako će to izgledati. Drago mi je što ću promovirati “Bionic” i na neki način istražiti neki skroz novi svijet jer će ovo biti potpuno drukčija turneja od mojih dosadašnjih. Koristit ćemo mnogo specijalnih efekata i različitih elektroničkih elemenata.

Po čemu se “Bionic” razlikuje od prijašnjih albuma?

- To se vidi već i po naslovnici albuma. Vidi se da ide u jednom futurističkom smjeru. Kad budete preslušavali album, shvatit ćete da svaka pjesma ima drukčiji “okus”, drukčije osjećaje i teško ćete album definirati samo po jednoj pjesmi. Album je kao jedno putovanje, ima veselih trenutaka, ali i tužnih.

Rekla bih da je sličan albumu “Stripped” jer me emotivno podsjeća na sva mjesta na kojima sam bila. “Bionic” me inspirira da se i dalje nastavim igrati i da ne zaboravim svoje korijene koji su počeli prije desetak godina s “Genie in a bottle”. Mislim da sam na ovaj album uspjela uvrstiti sve elemente prošlih albuma i da sam ih sada spojila u jedan. Napravila sam puni krug.

Napisali ste dosta pjesama na albumu. Kako je išlo?

- Ja sam ekstremna perfekcionistica. No, s jedne strane nastojim pjesmama ispričati priče iz moje prošlosti, kako sam bila agresivna i kako sam iz toga izašla. Moj kreativni dio počinje s bilješkama o mojim raspoloženjima. Godinama skupljam ideje i čuvam ih i na kraju od njih radim kolaže. Posvuda imam poljepljene post-ite. To sve onda pokažem producentima i kažem im: “Ovo je ono što bih htjela. To izgleda ovako. Ajmo napraviti audioverziju ovoga.” Tako uvijek počinjem raditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:03