SARAJEVO, NEW JERSEY, ZAGREB

‘Zašto mi je u Americi bio problem prijeći cestu? Dobili smo jasne upute...‘

Pred kamerama Jutarnjeg lista pokazao je koliko je danas vješt s košarkaškom loptom
Davor Filipović
 Jutarnji list

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Filipović u utrku je ušao kao prva rezerva. Tek pošto mu je propao dogovor s čelnikom Fonda za obnovu Zagreba i okolice od potresa, Damirom Vanđelićem, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utrku je uveo Filipovića kazavši da je on najbolji kandidat.

Filipović je imao težak start, ali ni prvi koraci nisu bili bez posrtanja. Opraštanje Zagrepčana od Đorđa Balaševića ćiriličnim natpisom „Bećarac” u Ilici gradonačelnički kandidat HDZ-a nije baš razumio pa se pohvalio nepoznavanjem ćirilice, a Zagrepčane upozorio da se u Hrvatskoj koristi službeno pismo. Onda je uslijedilo obećanje da će izgraditi tvornicu cjepiva protiv koronavirusa, pa nezgodna scena s ravnateljicom koja je rezultirala izbacivanjem njega i članova stožera iz školskog dvorišta jer nije imao dozvolu za presicu...

Prema istraživanju agencije MASMI provedenom za N1 televiziju Filipovića bi biralo 10,7 posto ispitanika, tek jedan posto manje nego SDP-ovog kandidata Joška Klisovića, što ga je stavilo na treće mjesto u ukupnom poretku u ranoj fazi pretkampanje.

Istraživanje je pokazalo da Filipović može računati na disciplinirane glasače HDZ-a, osobito one koji su skloni predsjedniku Andreju Plenkoviću. Glavni razlog zašto bi na izborima zaokružili Filipovića je njegova pripadnost HDZ-u, slijedi želja za promjenom vlasti u Zagrebu, dok su glavne vrline koje u njemu prepoznaju sposobnost i vjerodostojnost.

Pred kamerama Jutarnjeg lista Filipović je pokazao koliko je danas vješt s košarkaškom loptom koja mu je donijela stipendiju i studij u SAD-u. Ispričao nam je i zašto mu je u Americi bio problem prelazak ceste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:47