BORBA S BUKTINJOM

Veliki požar kod Sukošana u jednom trenutku zaprijetio i kućama, vatra je sad pod kontrolom

‘Na terenu je ostao još jedan kanader koji će baciti još jednu vodenu bombu, a onda na terenu u dogašavanju terena ostaju zemaljske snage‘
Požar kod Sukošana
 Dvd Općine Sukošan

Požar koji je iz još neutvrđenih razloga buknuo oko 15 sati u zaseoku Viterinci u Gornjim Raštanima trenutačno dogašavaju zemaljske snage.

Kuće nisu u opasnosti, a požar su gasila tri kanadera, te 11 vatrogasnih vozila s 25 vatrogasaca, piše Zadarski.hr.

- U prvoj je fazi bio ugroženo nekoliko kuća, no one su uspješno obranjene i nitko više nije u opasnosti. Na terenu je ostao još jedan kanader koji će baciti još jednu vodenu bombu, a onda na terenu u dogašavanju terena ostaju zemaljske snage - rekao je dežurni vatrogasac u JVP-u Zadar Karlo Rogić.

O požaru je stigla i obavijest Hrvatske vatrogasne zajednice.

- Dana 21. kolovoza u 14:42 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Gornjih Raštana. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje, makiju i nisku hrastovu šumu na zasada neutvrđenoj površini. U gašenju požara sudjeluje 20 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila s područja Zadarske županije te tri protupožarna zrakoplova Canadair.

Još jednom upozoravamo građane na zabranu paljenja bilo kakve vatre na otvorenom. Ukoliko primijetite dim ili požar odmah zovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112", priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Gori i na Braču

Osim kod Sukošana, gori i na Braču. Splitski Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) zaprimio je u 14,33 sata dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Novog Sela na otoku Braču, kojim je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na zasada neutvrđenoj površini.

U gašenju požara sudjeluje 40 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila s područja Brača te jedan Air tractor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:13