UTRKA ZA ZAGREB

Vanđelić potvrdio da neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika: ‘Fokusiran sam na obnovu‘

Pregovori oko mogućnosti da ga HDZ podrži na izborima trajali su duže vrijeme, ali očito su pukli
 Zeljko Puhovski/Cropix

Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu nakon potresa, održao je kratku konferenciju za medije na kojoj govori o svom povlačenju iz utrke za gradonačelnika Zagreba.

Kako je doznao Jutarnji, Vanđelić ne ide u utrku za gradonačelnika Zagreba. Pregovori oko mogućnosti da ga HDZ podrži na izborima trajali su duže vrijeme, ali očito su pukli.

- Posljednjih dana intenzivno se u medijima o tome govori. Ono što mogu reći kao građanin Zagreba i ozbiljan čovjek, sam sam donio odluku o tome što je prioritetnije za Zagreb. Najveći problem građana je obnova i stoga su moja razmišljanja fokusirana na obnovu Zagreba i ne razmišljam ni o čemu drugom. Kao što sam rekao prije 10 dana, spretno ste me novinari naveli da vam kažem da će to biti danas, danas i je. Osoba sam koja drži do svoje riječi. Po meni najveći problem Zagreba je potresna obnova. Ta potresna obnova, osim što će riješiti ljudima probleme ima potencijal da ubrza hrvatsko gospodarstvo. Od obnove bi ono trebalo imati rast BDP-a 1 posto godišnje. Ovom prilikom bih želio zahvaliti onima koji su se javili da bi mi dali podršku. Smatram da je to dobro i zahvaljujem se. U našem društvu treba puno više zajedništva. Žao mi je što ga nedostaje. U teškim vremenima koji zahtijevaju od svih nas da napravimo napor i da nam bude bolje. O svemu ostalom nije gentlemanski razgovarati, bilo koji privatni razgovori koji su vođeni, o tome neću razgovarati. Na pitanja o kandidaturi dalje nakon ove konferencije neće biti - kazao je Vanđelić te potvrdio da se neće kandidirati.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 02:31