‘PALI‘ PREPRODAVAČI

U Dubravi zaplijenili čak 17 tona duhana, policija uhvatila švercere ispred skladišta

Muškarci stari 53 i 54 godine na neutvrđeni način pribavili su veliku količinu duhana u listu bez ikakve dokumentacije o porijeklu
 PU zagrebačka

Čak 17 tona duhana zaplijenjeno je u zagrebačkoj Dubravi. Veliku duhansku tajnu proteklih je mjeseci skrivalo skladište u Ulici Rudolfa Kolaka odakle je duhan odvožen na različite lokacije gdje se prodavao krajnjim kupcima.

Lisice na ruke ovog su vikenda tako, ispred samoga skladišta, stavljene dvojici muškaraca starih 53 i 54 godine koji su na neutvrđeni način pribavili veliku količinu duhana u listu bez ikakve dokumentacije o porijeklu. A cilj im je bila, otkrivaju iz PU zagrebačke, pribavljanje protupravne imovinske koristi.

- Sumnja o prodaji duhana potvrđena je u okvirima postupanja zagrebačke policije po problematici suzbijanja nedozvoljene trgovine duhanom. Daljnji koraci poduzeti su kroz zajedničko postupanje policijskih i carinskih službenika koji su obavili provjeru skladišnog prostora gdje su zatekli dvojicu muškaraca na samom utovaru duhana u kombi vozilo ispred tog prostora. U tom trenutku započelo je konkretno postupanje kroz njihovo uhićenje, pretragu skladišnog prostora, a ujedno i dvaju kombi vozila koja su se nalazila ispred skladišta - kažu iz policije.

image
PU zagrebačka

Temeljem sudskog naloga u konačnici je od trgovaca duhanom oduzeto 16.923 kilograma duhana u listu pakiranog u 140 kartonskih kutija, ali i pola kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u 10 paketića. Ništa od toga nije imalo potrebne markice Ministarstva financija.

Po dovršetku istraživanja trgovci su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

image
PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:36