INCIDENT KOD HVARA

Skiper jahte u zadnji tren izbjegao sudar s mini kruzerom: ‘Boli ih uho, oni imaju svoja pravila‘

Kod rta Kabal na Hvaru umalo je došlo do sudara između jahte i mini kruzera
 Morski.hr/čitatelj

Portal Morski.hr donosi poučnu priču s jadranskih prostranstava.

Kod rta Kabal na Hvaru umalo je došlo do sudara između jahte i mini kruzera.

Naime, skiper jahte, čovjek sa dugogodišnjim pomorskim iskustvom koji i donosi priču u razgovoru za spomenuti portal, prepričao je događaj:

– Vidjeli smo se s milje udaljenosti. On meni s lijeva, moja je brzina 15 čv. Idemo u sudar garant i on ništa. Na kraju ja skrećem u lijevo, kako bi izbjegao sudar. Nisam imao vremena zapisivati ime broda ni registraciju, ali mi se čini da se zove Invictus - govori rastreseni skiper o kapetanu mini kruzera te pojašnjava kako ga ovo ne čudi previše.

– Tipično ponašanje ovakvih vrsta brodova. Ne j*** živu silu, nema micanja. Oni imaju svoja pravila i boli ih uho – kaže.

Inače, baš je nedavno donešena odluka Uprave sigurnosti plovidbe po pitanje pojačanih inspekcija nad kapetanima brodova na jednodnevnim izletima, putničkim brodovima na višednevnim putovanjima i brodicama za prijevoz putnika. U kontroli koja je uslijedila nakon nekolicine incidenata, naplaćeno je 243.700 kuna kazni, a svako je treće zaustavljeno plovilo u nekoj vrsti prekršaja nakon kojih je izrečeno pet optužnih prijedloga i četiri zabrane plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 05:32