ZIMSKE RADOSTI

Reportaža s Cmroka: ‘Svjesni smo težine situacije, ali nema smisla da sanjkalište zjapi prazno‘

Mnogi građani odbili su snimanje pred našom kamerom uz objašnjenje da će ‘tako ispasti da podržavaju gradonačenika Bandića‘
 Screenshot

Sanjkalište na Cmroku, koje je otvoreno prošloga vikenda, izazvalo je brojne reakcije građana. Jedni se zgražaju nad 'nepotrebnim troškom' u trenutnoj teškoj situaciji zbog potresa i koronakrize. Podsjetimo, Grad Zagreb je u prosincu 2020. za stvaranje snijega na Cmroku potrošio 67.945,51 kuna bez PDV-a, odnosno 84.931 kuna s PDV-om.

Drugi su pak odjenuli djecu u skafandere i uputili se na omiljeni zagrebački brijeg. Većina građana koje smo na Cmroku zatekli u ponedjeljak popodne rekli su nam da su svjesni težine situacije, ali da sad nema smisla da sanjkalište zjapi prazno.

- Toliko je ružnih vijesti na sve strane da stvarno mislim da je potrebno da djeci odvratimo pažnju. Moj sin je na školskim praznicima i ovdje mu je baš lijepo - rekla nam je Ivana Perić, mama 7-godišnjaka.

Mnogi građani su odbili snimanje pred našom kamerom uz objašnjenje da će 'tako ispasti da podržavaju gradonačenika Bandića', a njima je samo do dječje zabave.

- Teško je biti pametan u ovoj situaciji. Ne znam što bih rekla. Suprug i ja čuvamo unuka nakon vrtića pa smo danas došli ranije po njega i dovezli ga ovdje. Neka dijete uživa - rekla nam je baka Ružica Ostrun.

Sanjkanje je pomalo otežano jer na nekim dijelovima sanjke zapinju, ali s obzirom da snijega drugdje nema, okupljene na Cmroku razveselio je i 'umjetni'.

- Ne očekujem idealne uvjete. Da skupim grudu snijega mi je dovoljno. Bolje išta nego ništa - rekao nam je Tomislav Jurišić, koji je slobodan dan iskoristio za rekreaciju sa sinom Lukom.

Ivan Cindori kaže kako se još kao dijete spuštao po Cmroku na vrećama sa slamom. Tada je, istina, snijeg bio pravi.
On je sina i kćer na Cmroku prvi put stavio na skije. Kaže da ove godine teško da će igdje otputovati zbog korone pa da barem malo osjete zimsku čaroliju.

- Svi pričaju o cijeni sanjkališta, znam da je možda nerealna, ali negdje ljudi bar imaju otići - iskren je Cindori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 23:50