‘IMA NAS TRI MILIJUNA‘

Procurila posljednja snimka žene koja je ubijena tijekom zauzimanja Kongresa: ‘Ne vjerujte što pišu‘

‘Bilo je čudesno čuti predsjednika kako govori. Sada hodamo prema Kongresu. Više od tri milijuna ljudi‘, rekla je Ashli Babbitt u videu
Ashli Babbitt
 Facebook

Ashli Babbitt, 35-godišnja žena koju je policija u srijedu ubila prilikom juriša pristalica predsjednika Sjedinjenih Američkih Država na odlasku Donalda Trumpa na zgradu Kongresa u glavnom gradu SAD-a Washington D.C.-u, objavila je na svom Facebooku profilu snimku na kojoj se može vidjeti kako igre prema zgradi Kongresa i govori da je dio rulje, javlja TMZ.

"Hodamo prema Kapitolu. Danas se ovdje okupilo otprilike tri milijuna ljudi. Unatoč tome što vam mediji govore, stupajuće cipele i čizme govore suprotno. Ovdje je more crven-bijelo-plavog, patriota i Trumpovih. Bilo je čudesno čuti predsjednika kako govori. Sada hodamo prema Kongresu. Više od tri milijuna ljudi. Bog blagoslovio Ameriku, patrioti", rekla je Babbitt, inače umirovljena vojnikinja američkih zračnih snaga.

TMZ piše da je Babbitt ustrijeljena nakon što zaogrnuta u američku zastavu skočila na prozor zgrade Kongresa te pokušala ući. Babbitt je potom prebačena u bolnicu gdje je kasnije preminula.

Policajac koji je ispalio hitac trenutno je na dopustu. Slučaj se istražuje.

Babbitt je jedna od četiri osobe koje su izgubile život u sklopu juriša na Kongres.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:24