DRAMA U SPLITU

Poduzetnik kombijem blokirao ulaz u poslovnu zgradu, privela ga policija: ‘Lopovi, dosta je!‘

‘Vidite na šta su me natjerali, nitko ne sluša, nitko ne čita papire‘, kazao je Bekavac
 Tom Dubravec/CROPIX

Prava se drama odvijala jutros ispred ulaza u jednu poslovnu zgradu u Splitu. Zgradu je blokirao Josip Bekavac koji je sa svojim kombijem stigao već oko sedam sati ujutro, ogorčen postupanjem državnih institucija, a povod su neriješena imovinsko-pravna pitanja vezanih za poslovni prostor u Vili Velebita, na križanju Vukovarske i Poljičke ulice, javlja Slobodna Dalmacija. Na crveni kombi koji je parkirao ispred zgrade bijelim je slovima napisao: Lopovi dosta je!

- Oni su meni blokirali život sedam godina. Prodali su poslovni prostor za 400 tisuća eura, a milijun kuna su meni odbili od računa. Još 500 tisuća kuna imaju ovrhu na sve. Obiteljsku kuću, moju, mojih roditelja. Znači, sve su uzeli. Ne dam! Ovo je za DORH, policija ne može napravit ništa. 280 tisuća eura je nestalo, govorio je vidno uznemireni Bekavac.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Objasnio je i gdje se nalazi sporni prostor.

- To je onaj nesretni Genius. Sad su ga prodali ispod žita u koroni, a mene neće nitko da primi jer je korona. Sustav, korupcija i odvjetništvo. Imam sve crno na bijelo, moje pare smrde, njihove ne. Kada sve ovo završi dat ću sve na uvid, da cijela Hrvatska vidi što se radi. Borim se za sebe i druge, ne idem odavde dok ne dođe DORH, a ako ne dođu, ja se ne mičem, kazao je.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Nastavio je potom svoju ispovijest.

- Ja sam razmišljao da se ubijem. Ne želim se ubiti, želim da svi živimo u ovoj državi. Vidite na šta su me natjerali, nitko ne sluša, nitko ne čita papire, završio je.

Bekavca je policija nedugo nakon toga uhitila, ali vozilo je i dalje ispred zgrade jer je bacio ključeve pa će se čekati prometno redarstvo koje bi trebalo ukloniti vozilo, piše Slobodna Dalmacija.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:04