30 GODINA ‘PLITVICA‘

Plenkoviću netko iz publike dobacio ‘gdje ti je Pupovac!?‘, pogledajte reakciju premijera

Premijer je iskazao poštovanje Josipu Joviću i ostalim braniteljima koji su dali život za slobodu Hrvatske
Andrej Plenković
 Robert Fajt/Cropix

Premijer Andrej Plenković na Plitvičkim jezerima je povodom 30. obljetnica akcije "Plitvice" položio vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću.

- Danas na 30. obljetnicu krvavog Uskrsa, na spomen na akciju hrvatskih redarstvenika koji su prije 30 godina slijedom naredbe predsjednika Tuđmana došli na Plitvice kako bi vratili policijsku postaju, pokazali da hrvatske snage i pravni poredak funkcionira na našem teritoriju. Obilježavamo i 30. godišnjicu pogiblje Josipa Jovića, jednog od brojnih redarstvenika, policajca, branitelja, koji su u Domovinskom ratu dali sve što su imali za slobodu.

image
Andrej Plenković
Robert Fajt/Cropix
image
Andrej Plenković
Robert Fajt/Cropix

Prije mjesec dana bili smo u Pakracu i tamo smo obilježili praktički početak Domovinskog rata i ovakvih operacija. 30 godina kasnije naša vlada, potpredsjednik Tomo Medved, bio je u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića gdje je stavio kamen temeljac za spomen dom i memorijalni centar kako bi i tamo u tom kraju, odakle je puno branitelja bilo u ratu, iskazali poštovanje prema hrvatskim policajcima, redarstvenicima i njemu koji je prvi dao život za Hrvatsku. U ime Vlade želim im iskazati zahvalnost, poštovanje za slobodu koju su osigurali hrvatskom narodu i uvijek ćemo s dignitetom voditi računa o hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu - kazao je premijer.

image
Andrej Plenković
Robert Fajt/Cropix

Nakon obraćanja s govornice netko je iz 'publike' dobacio Plenkoviću 'Gdje ti je Pupovac?', a premijer mu je mirno odgovorio:

- U Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:50