PREMIJER NA EXPO-U

Plenković u Dubaiju, najviši neboder na svijetu Burj Khalifa svijetli u bojama hrvatske zastave

Najviši neboder na svijetu, visok 828 metara, osvanuo u bojama hrvatska zastave za vrijeme boravka Andreja Plenkovića u Dubaiju

Najviši neboder na svijetu Burj Kalifa u bojama hrvatske zastave i Andrej Plenković

 AFP

Hrvatski premijer Andrej Plenković boravio je danas u Dubaiju povodom svjetske izložbe EXPO 2020. Tom prilikom je čuveni Burj Khalifa, najviši neboder na svijetu, visok čak 828 metara, osvanuo u bojama hrvatska zastave, kako pokazuje i video snimka koju donosimo.

Burj Khalifa je građevina koja je postavila veliki broj rekorda u različitim segmentima. Gradnja je započela 2004. godine, a neboder je otvoren već 2010.

Hrvatski se premijer tim povodom oglasio na Twitteru. "Nakon susreta s predsjednikom Vlade i vladarom Dubaija šeikom Mohammedom i prijestolonasljednikom UAE i vladarom Abu Dhabija Mohamedom bin Zayedom al-Nahyanom te najvećim investitorom Emaar Dubai - lijepa gesta domaćina. Burj Khalifa u bojama je Hrvatske!", napisao je.

Hrvatska će u Emiratima pokušati privući arapske investicije na Poslovnom forumu Dubai-Hrvatska koji će se u tom gradu održati u organizaciji dviju gospodarskih komora, o čemu se premijer također oglasio tweetom.

"Sutra, zajedno s 80-ak hrvatskih gospodarstvenika, sudjelujem na otvorenju Poslovnog foruma Dubai - Hrvatska, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Gospodarske komore Dubaija".

Plenković je to ocijenio dobrom prilikom za uspostavu kontakata s potencijalnim partnerima kako bi se povećala trgovinska razmjena.

Premijer smatra da brzo rastuće ekonomije poput Emirata, pogotovo Dubai kao "centar održivog razvoja, turizma i inovacija" i Abu Dhabi gdje je 90 posto nalazišta nafte te države, "imaju svoju ulogu u razvoju ekonomske suradnje s Hrvatskom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 18:44