POLIMAC PREPORUČUJE

Osrednja serija o pomalo zaboravljenom modnom čarobnjaku: Pobrojani su mu svi važni ljubavnici

Ako vas zanimaju veze dizajna i krupnog biznisa, ima tu dosta štofa za neupućene, no takva se prilika mogla i puno bolje iskoristiti
Ewan McGregor kao Halston
 Netflix/Everett/Profimedia

Ryan Murphy, izvršni producent i jedan od scenarista serije „Halston“, ima ponešto zajedničkog s naslovnim junakom svog novog proizvoda.

Oko tog modnog čarobnjaka nekad su se otimale velike kompanije, a kad bi s nekom od njih i potpisao ugovor, nudio je razmjerno malo, svakako ne to što su korporacije očekivale.

I Murphy je slovio kao televizijski čarobnjak, reputaciju su mu stvorile serije „Glee“, „Američka horor priča“ i „Američka kriminalistička priča“, no kad je Netflix potpisao s njim ugovor na 300 milijuna dolara, zaredali su osrednji „Ratched“ i „Političar“ te luckasti „Hollywood“. Čak je i odlična „Poza“ napravljena za kabelsku mrežu FX, dok je Netflix dobio samo dio tržišta.

„Halston“ u pet 50-minutnih nastavaka neće puno promijeniti u tom zbiru.

Istina, ima odličnog Ewana McGregora u glavnoj ulozi, no ukoliko ste gledali istoimeni dokumentarac iz 2019., nećete se prestati čuditi što se sve preskakalo u ovoj seriji.

Na primjer, iako su mnoge celebrityje dočarali glumci (od Lize Minnelli do Biance Jagger), zagonetno je zašto se uopće ne spominje Andy Warhol, kad je poznato da su njih dvojica zajedno tulumarili u njujorškom disco klubu Studio 54. Ne spominje se da mu je Iman, supruga Davida Bowiea, bila omiljeni model, no zato su mu pobrojani svi važni ljubavnici.

Ako vas zanimaju veze dizajna i krupnog biznisa, ima tu dosta štofa za neupućene, no takva se prilika mogla i puno bolje iskoristiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:46