NEPOZNATI TROSKOT

Od igranja s Modrićem, preko Azije do Mosta: ‘Kada sam spoznao Boga? Ne, nisam bio pripit‘

Troskot ne ulazi u krug prvih četiri favorita, ali svojom kandidaturom pridonosi gradnji stabilne baze simpatizera MOST-a u Zagrebu
 Zvonimir Troskot/Jutarnji list

Kandidat MOST-a za gradonačelnika Zagreba, Zvonimir Troskot spada u mlađu generaciju političara koja se formirala u postratnom razdoblju i ne komunicira „domoljubne” teme u kojima su zapele starije stranke - posebice HDZ i SDP.

Prema anketama Troskot ne ulazi u krug prvih četiri favorita, ali svojom kandidaturom i nastupom pridonosi gradnji stabilne baze simpatizera MOST-a u Zagrebu koja, kako se pokazalo u istraživanju agencije MASMI za N1 televiziju, doseže do 10 posto. Navedeno je istraživanje došlo do zaključka kako ova stranka uspijeva vezati konzervativni svjetonazor s prepoznatljivim osobnostima.

Zvonimir Troskot je kao kandidat upravo na tome tragu što je pokazao i pred kamerama Jutarnjeg lista. Tijekom snimanja bio je vrlo otvoren, opušten i vedar. Pokazao je lice koje se ne vidi u uobičajenim političkim nastupima.

Iz njegove biografije posebno je zanimljiv detalj da je riječ o kandidatu, pravom svjetskom putniku koji je proputovao preko 60 zemalja svijeta. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a studirao je u Singapuru, Švicarskoj i Argentini.

Poznato je da se bavio nogometom, da je bio vratar juniorske momčadi Dinama, igrao s Modrićem, Ćorlukom, Da Silvom, Kranjčarom...

Osim o tome kako bi upravljao Zagrebom kada bi ga birači izabrali za gradonačelnika, odgovorio nam je i na pitanje kako je i kada spoznao Boga. Kaže da to nije bilo u pripitom stanju, kako se navodilo u nekim medijima, već je njegov put od nevjernika do vjernika bio potpuno drugačiji.


U seriji video priloga o kandidatima za gradonačelnika Zagreba u tri minute saželi smo informacije o njihovim životima i karijerama, intervjuirali ih, prikazali nepoznate detalja iz njihovih života i provjerili koliko se služe purgerskim izrazima.

Prvo nam je Tomislav Tomašević pokazao kako je vješt na snijegu, potom smo otkrili što kuha Miroslav Škoro, a jučer nam je Joško Klisović s bazena otkrio kako barata purgerskim riječnikom. Idućeg tjedna predstavit ćemo Davora Filipovića, Vesnu Škare Ožbolt i Jelenu Pavičević-Vukičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:53