VATRENA BUKTINJA

Novi šok za građane Bejruta: U luci koju je razorila eksplozija izbio je veliki požar

Vatrogasci pokušavaju ugasiti požar u bejrutskoj luci u kojoj su u eksploziji 4. kolovoza uništena skladišta i betonski silosi
Požar u Bejrutu
 Joseph Eid

Veliki požar koji je izbio u četvrtak u bejrutskoj luci uznemirio je stanovnike koji se još nisu oporavili od razorne eksplozije u libanonskoj prijestolnici prošli mjesec u kojoj su poginule stotine ljudi, a tisuće ostale bez svojih domova.

Požar je izbio u "duty free" zoni luke, a gusti dim uzdigao se iznad grada. Vojni izvor rekao je da još nije poznat uzrok požara. Vatrogasci pokušavaju ugasiti požar u luci u kojoj su u eksploziji 4. kolovoza uništena skladišta i betonski silosi.

Šef civilne zaštite rekao je za libanonsku televiziju Al Jadeed da ne zna što je uzrokovalo požar, ali je pozvao stanovnike da ostanu mirni i dodao da se požar nije proširio na okolno područje. Zasad nema ozlijeđenih, ali neki stanovnici napuštaju grad, još uvijek istraumatizirani eksplozijom u kojoj je 4. kolovoza poginulo oko 190 ljudi.

"Prisiljen sam izvesti ženu i dvoje djece iz Bejruta zbog dima i požara koji je ponovno izbio u luci", rekao je Majed Hassanein (49). Rekao je da je njegov sin još uvijek u šoku zbog ranije eksplozije koja je razorila libanonsku prijestolnicu. Oko 6.000 ljudi ozlijeđeno je u eksploziji, a 300.000 ih je ostalo bez svojih domova.

Šef libanonskog Crvenog križa George Kettaneh rekao je da nema straha za još jednom eksplozijom i da nema ozlijeđenih, iako su se neki žalili na otežano disanje.

Libanon potresa i velika gospodarska kriza koja predstavlja najveću prijetnju stabilnosti te zemlje od građanskog rata koji se vodio od 1975. do 1990.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:29