JUNAK GODINE

Nevjerojatna snimka: Dijete na tračnicama, slijepa majka zapomaže, a onda se dogodilo - čudo!

Hrabri skretničar dotrčao je po tračnicama kako bi spasio šestogodišnje dijete koje je palo s perona
Hrabri željezničar riskirao vlastiti život kako bi spasio dijete
 Profimedia

Skretničar na željezničkoj postaji Vangai u indijskom Mumbaiju, Mayur Shelkhe, izazvao je oduševljenje svojih kolega, ali i cijele nacije nakon što je u javnost procurila snimka kako riskira svoj život kako bi spasio šestogodišnjeg dječaka.

Dječak je u pratnji svoje slijepe majke Sangeete Shirsat šetao po peronu, kada su se oboje previše približili njegovom rubu. Dijete je u jednom trenutku nestašno predaleko zakoračilo, istrgnuvši se nehotice majci iz ruke te palo na tračnice.



Uznemirujuća snimka prikazuje užas i očaj slijepe Sangeete kako doziva i poseže za svojim djetetom, ne shvaćajući u panici gdje točno je, niti kako do njega. U pozadini se vidi nadolazeći vlak, koji ne pokazuje znakove usporavanja brzine.

Nesretni je događaj uočio i Mayur, koji je hrabro dojurio po tračnicama i spasio život šestogodišnjem djetetu. U posljednji je trenutak zgrabio dječaka i uspio i sam izvući živu glavu.

Dječakova se majka neizmjerno zahvaljivala, a osim ovacija kolega i sugrađana, Shelkhe je primio pohvale i indijskog ministra željeznice. "Iznimno smo ponosni na Mayura Shelkhea, radnika željeznice postaje Vangani u Mumbaiju, koji je izveo iznimno hrabro djelo", pohvalio je Mayura ministar Piyush Goyal i dodao da "je riskirao vlastiti život kako bi spasio život djetetu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:30