ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Ne osjećam se krivim za probleme, pa zahvaljujući našem agažmanu doći će više od 3,2 milijuna doza!‘

Premijer je kazao da je ministar Beroš dobio zadatak da se sustav za cijepljenje dovede u red
 Paun Paunovic/Cropix

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je posjetio Šibensko-kninsku županiju. Kazao je da je Vlada napravila puno toga za kvalitetu života u Šibensko-kninskoj županiji te kazao da imaju iskusne kandidate na lokalnim izborima. Premijer je kazao da im je došao iskazati podršku.

Komentirao je da oporba krivi njega i ministra Vilija Beroša za probleme s cijepljenjem.

- U Hrvatsku je došlo s novim dozama Pfizera milijun doza cjepiva. Zahvaljujući mom i Vladinom angažmanu će doći više od 3,2 milijuna doza. Na cijelom zdravstvenom sustavu i koordinaciji ministra Beroša da se cijepljenje intenzivira - kazao je.

Kazao je i da je ministar Beroš dobio zadatak da se sustav za cijepljenje dovede u red.

Premijer je kazao i da se ne osjeća odgovornim što priča s cijepljenjem šteka.

Na pitanje ako ga ministar Beroš ne uvjeri da je riješio probleme, znači li to da će Beroš morati otići, premijer je odgovorio da će ga sutra na vladi Beroš izvijestiti o poduzetom.

Premijer je komentirao i pridruživanje inicijativi "Vax Live" na kojoj, između ostalog, sudjeuluju Meghan i Harry te Joe Biden.

- Ovo je drugi put da participiram i dajem potporu globalnoj koaliciji za procjepljivanje. Normalno je kad vas takva međunarodna nevladina inicijativa pozove da se odazovete - kazao je.

Premijer je kazao kako između predsjednika Zorana Milanovića i njega nema prepucavanja.

- To je zamjena teza i izvođenje zaključka koji ne postoji. Postoji kulturna komunikacija, pristojna komunikacija, argumenti. Slušajte i gledajte pa vidite tko koga vrijeđa. Bili smo konstruktivni kao Vlada, želimo rješavati probleme, ali nema smisla da glumimo zajedništvo kojeg nema. Glumatanja nema, što vidite to dobijete. Takav sam cijelo vrijeme u životu i takav ću biti u mandatu. Sve što treba funkcionira, svi primaju plaće, mirovine, dobit će covid dodatak, doći će povrat poreza ljudima, mladima, nastavit će se mjere za očuvanje radnih mjesta, država funkcionira - kazao je premijer.

Kazao je da treba popraviti detalje oko cijepljenja ali da Vlada radi na tome da omoguće turističku sezonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:42