NEMOGUĆA MISIJA

Meksikanci na javnu dražbu stavili El Chapovu kuću. Očekivano, baš nitko se nije javio...

Država je kuću neko vrijeme nudila na prodaju, no potencijalnih kupaca nije bilo
Posljednje boravište narkobosa nije jedno od njegovih luksuznijih zdanja

U Meksiku se oganizira javna dražba na kojoj će, između ostalog, na bubnju biti i kuća Joaquína 'El Chapo' Guzmána, najvećeg narkobossa 21. stoljeća. Meksička vlada kuću osuđenog krimilnalca pokušava prodati već neko vrijeme, ali sasvim očekivano, nema zainteresiranih.

Kuća je procijenjena na 184 tisuće dolara, a Meksikanci su obećali kako će novac od prodaje iskoristiti za unapređenje obrazovnog sustava i druge društvene prioritete.

Kuća se nalazi se u glavnom gradu savezne meksičke države Sinaloa, Culiacánu.

Sama je kuća zloglasna po tome što je bila posljednje boravište narkobossa, prije nego što je kroz 16. veljače 2014. godine kroz njezin sustav za odvodnju uspio pobjeći policiji. Uhićen je šest dana kasnije u Mazatlanu, nakon čega je priveden. Iako su ga držali u zatvoru visoke sigurnosti, uspio je pobjeći i iz zatvora 2015. godine.

Guzmána su ponovno uhitili 2016. godine, ali su ga tada konačno izručili američkim vlastima. U SAD-u je osuđen na doživotnu kaznu zatvora i premješten u najgori zatvoru u Americi - ADX Florence u Coloradu.

Osim Guzmánove kuće, Meksiko je na bubanj stavio i vilu nekadašnjeg šefa kartela Juarez, Amada Carrilla. Njezina se vrijednost kreće na oko 3,8 milijuna dolara, iako je u poprilično zapuštenom zdanju. Vila se nalazi u gradu Pedregalu, južno od Mexico Cityja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:32