ZBOGOM I HVALA

Legenda splitske luke: Brodovi Jadrolinije sirenama ispratili Antu Mrvicu na posljednji počinak

Mrvica je bio koordinator splitskog plovnog područja, a zbog svoje susretljivosti bio je omiljen među putnicima, ali i u široj zajednici
 Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Brodovi Jadrolinije na cijelom splitskom i šibenskom plovnom području u srijedu točno u 11:30 sati zvukom sirene ispratili su Antu Mrvicu na posljednji počinak.

Mrvica je dugo godina bio koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja, a zbog svoje susretljivosti bio je omiljen ne samo među putnicima, već i u široj zajednici. Više od 27 godina proveo je u splitskoj luci gdje je bio poznat kao "dobri duh" i "legenda", piše Slobodna Dalmacija.

O njegovu doprinosu zajednici govori i nagrada za životno djelo koju mu je 2019. godine uručila Splitsko-dalmatinska županija, a 2018. je dobio i nagradu komunikator godine stručnog žirija 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Bio je Mrvica i pomorac, doktor znanosti, sveučilišni profesor te vrsni poznavatelj pomorstva i brodova.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX
image
Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Nakon umirovljenja 2017. godine povukao se sa suprugom na rodno Žirje gdje će u srijedu u 14 sati biti pokopan.

Jadrolinija je svog kolegu i prijatelja ispratila na najljepši način - u trenutku kad je sprovod iz Šibenika kretao za Žirje, zvukom sirene oglasili su se svi njihovi brodovi u splitskom i šibenskom plovnom području, piše Slobodna Dalmacija.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:44