STRAH U MALOJ GORICI

‘Kuća nam nije jako stradala, ali crkveni zvonik pored nje je pred urušavanjem, mogao bi nas zdrobiti!‘

Očajni su jer ne znaju kome bi se obratili jer je izvjesno da će zvonik morati biti srušen, no ne zna se tko bi to trebao napraviti
Mala Gorica
 CROPIX

Stanovnici sela Mala Gorica nedaleko od Petrinje ovih dana strahuju od svakog, pa i najmanjeg podrhtavanja tla koje bi moglo dovesti do urušavanja teško oštećenog zvonika crkve svetog Jurja.

Zvonik bi mogao pasti na kuće i usmrtiti ljude pa zato supružnici Neda i Tomislav Ivančić od potresa ne borave u svojoj kući koja inače nije jako oštećena. Očajni su jer ne znaju kome bi se obratili jer je izvjesno da će zvonik morati biti srušen, no ne zna se tko bi to trebao napraviti. Odgovor na to pitanje nije im dao ni mjesni župnik, ali niti sisački biskup mons. Vlado Košić koji je prije nekoliko dana, kažu nam mještani, posjetio Malu Goricu.

Zbog loše organizacije osobiti u prvim danima nakon velikog potresa 29. prosinca svoje ogorčenje ne krije predsjednik Mjesnog odora Mala Gorica Mladen Marijašević.

Do dana današnjeg im se nije javio baš nitko iz Grada Petrinje i on ni sam ne zna kome bi se obratio da se što prije pomogne ljudima koji noći još uvijek provode u automobilima jer nemaju drugi krov nad glavom.

Veliki je problem, kaže, što mjesto nema vodovod pa ljudi vodu uzimaju iz bunara koji su nakon potresa ispunjeni muljem i uglavnom neupotrebljivi.

Srećom, iz cijele Hrvatske i inozemstva stižu im donacije koje vatrogasci iz mjesnog DVD-a pod zapovjedništvom Nikole Bureša sortiraju i razvoze ljudima kojima je potrebno.

Upoznaje nas s Konavljanima koji su prikupili i na Baniju poslali 3 šlepera hrane i stvari, a jedan od njih Ivo Cvjetković kaže kako voli pomagati jer dobro pamti kako su on i njegovi sumještani na jugu Hrvatske u ratu ostali bez svega kao i sada Banijci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:18