U KRUPNOM KADRU

Kome će se okrenuti Bandićevi glasači: ‘Jedan čovjek mogao bi pomrsiti račune mnogima...‘

U strankama se postavlja pitanje jesu li istaknuli pravoga kandidata koji se može nositi s novim okolnostima
U krupnom kadru
 Jutarnji List

Milana Bandića više nema, no kampanja ide dalje.

- Sada naglasak više nije na kontrastu Bandiću, nego je pitanje tko će biti bolji gradonačelnik. Još prije, ovo je kao intervju tko će biti bolji stečajni upravitelj Zagreba – kaže stručnjak za politički marketing, Krešimir Macan.

U strankama se sada postavlja pitanje jesu li istaknuli pravoga kandidata koji se može nositi s pitanjima koja se otvaraju u novim okolnostima - kaže dr. Ivan Rimac s Pravnog fakulteta u Zagrebu i ističe da su ovi izbori za gradonačelnika Zagreba presudni za budući politički život Hrvatske i oni bi mogli u bitnome odrediti nacionalnu poziciju stranaka.

Ekonomist, ministar u Vladi Ivice Račana i bivši saborski zastupnik, Ljubo Jurčić predviđa da će sada glavne teme predizborne kampanje biti obnova Zagreba i ideje u daljnjem razvoju grada u kojima su, kako kaže, svi kandidati vrlo deficitarni.

Veliko pitanje kampanje je i kome će se preliti glasovi onih birača koji bi i dalje podržali Milana Bandića. Po Macanu, tu velike šanse ima Miroslav Škoro - ukoliko će se kandidirati.

Ljubo Jurčić kaže da treba vidjeti kako će reagirati njegova stranka. On je na stavu da bi te glasove odnijela Jelena Pavić Vukičević ukoliko bi se kandidirala. Ako ostane na stavu da prekida s politikom, onda bi se ti glasovi disperzirali između SDP-a gdje su Bandićevi korijeni, HDZ-a i Domovinskog pokreta.

Pitanje je i što će se dogoditi na desnici gdje vlada poprilična gužva, a za sada nema ni natruhe bi li mogli međusobno surađivati. Sve bi moglo ovisiti o tome hoće li, i tko, od njihovih kandidat ući u drugi krug.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:00