GRAĐANI NA ULICAMA

Jutarnji u mjestu kod samog epicentra potresa: ‘Gotovo da nema kuće koja nije stradala...‘

Uglavnom su popucali krovovi koji su se kod nekih kuća u potpunosti urušili, a teško je oštećeno i krovište društvenog doma
Brest Pokupski
 Jutarnji List

Brest Pokupski teško je stradao u jutrošnjem potresu magnitude 5,0 po Richteru. Dva sata od potresa mještani su i dalje na ulicama, boje se da ne bi došlo do novog podrhtavanja.

image
Brest Pokupski
Damir Krajac/Cropix

Kako su nam rekli u selu od dvjestotinjak stanovnika, gotovo da nema kuće koja nije stradala. Uglavnom su popucali krovovi koji su se kod nekih kuća u potpunosti urušili, a teško je oštećeno i krovište društvenog doma.

image
Brest Pokupski
Damir Krajac/Cropix

Mnogima su popadali lusteri, razbijene kuhinje i popucali zidovi.

Zasad ovdje nema interventnih službi, a mještani kažu kako je to i normalno jer su sve snage trenutno na terenu u Petrinji gdje je situacija još gora.

image
Brest Pokupski
Damir Krajac/Cropix

Naime, cijeli centar grada Petrinje pretrpio je znatna oštećenja. Na terenu su vatrogasci koji skidaju dimnjake s pojedinih kuća i zgrada jer prijeti opasnost od urušavanja. Teško je oštećeno krovište župne crkve sv. Lovre, jednog od simbola grada.

image
Šteta u Petrinji nakon potresa
Snimio čitatelj

Reporteri Jutarnjeg obišli su prostore gradskih službi gdje je situacija vrlo teška. Popucali su zidovi, na nekim dijelovima odlomili su se čitavi komadi stropa, sradali su gradski uredi te ured gradonačelnika. Zgrada je potpuno neupotrebljiva, smatra zaštitar koji je ekipu Jutarnjeg proveo po zgradi.

Građani su na ulicma, ne mogu se načuditi što ih je pogodilo, a gradom odjekuju vatrogasne sirene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 04:05