OSUĐEN NARKOBOS

Hvalio se luksuznim životom, pogledajte što su mu sve našli: ‘Svoje je bogatstvo svima nabijao u lice!‘

Aram Shebani osuđen je na kaznu od 37 godina zatvora nakon desetljeća bavljenja organiziranim kriminalom vezanim uz drogu
Aram Sheibani puno je desetljeće uživao u plodovima kriminala
 Gmp/Swns/Swns/Profimedia

Sud u Manchesteru osudio je narkobosa iz šireg područja tog grada, Arama Sheibanija, na 37 godina zatvora zbog kriminalne zavjere temeljene na drogi, utajama poreza, pranju novca i sličnim nedjelima kojima se bavio cijelo desetljeće.

Sud je 40-godišnju izbjeglicu iz Iraka osudio na temelju dokaza proizašlih iz dvogodišnje istrage koja je obuhvaćala sve navedene kriminalne aktivnosti. Sheibani je bogatstvo koje je stekao ilegalno pokušavao prikriti "legalnim" poslom u sektoru nekretina, pa je tako izgradio carstvo vrijedno pet milijuna funti u Altrinchamu.

Jedan od okidača za istragu narkobosa bila je činjenica da je u jedanaest godina tek pet puta zakonski prijavio svoje prihode, ali već prvi put to je učinio uz pomoć krivotvorene dokumentacije. U njegovom stanu u luksuznom naselju u Altrincamu pronađeno je 167 tisuća funti gotovine, a zajedno s novcem pronađenim na različitim lokacijama u njegovom vlasništvu, taj se iznos popeo na milijun i dvjesto tisuća funti. Osim toga, u njegovom su vlasništvu otkrivene i kripto-valute procijenjene na milijun i tristo tisuća funti, kao i umjetnička djela Banksyja i Andyja Warhola.

U svojim je racijama policija pronašla i količine kokaina, ecstasyja, ketamina, kao i uređaje za brojanje novca. Sheibani je imao i dva luksuzna Bentleyja, Mercedes i Porche.

Narkobos je vodio vrlo glamurozan lifestyle, koji je osim automobila uključivao egzotična putovanja, tulume na jahtama, ali i estetske operacije. Samo je na presađivanje kose 2013. godine u Los Angelesu potrošio više od trideset tisuća funti.

Upravo je luksuz koji je "svima nabijao u lice", bio jedan od okidača pokretanje istrage protiv njega.

Viša inspektorica istrage Lucy Pearson zadovoljna je presudom i govori kako je "Sheibani kriminalac visokog stupnja i prevarant koji se pretvarao da je uspješan poslovni čovjek, služeći se pritom laganjem i obmanama."

Peterson je dodala kako je presuda "pouka svima koji žive nepoštenim životima kriminalaca i misle da mogu dovijeka uživati u luksuzu na račun običnih građana."

Droga koju je nabavljao preko svojih kolumbijskih veza nije bila namijenjena samo za britansko, već i za tržišta diljem Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:40