UŽAS U SMOKOVIĆU

Horor na imanju zadarskog dilera: ‘Psi su zanemarivani, agresivni, na njima su vidljivi tragovi borbe‘

Jučer privedeni zadarski diler Josip Živković uzgajao je pse, čini se, za borbu. Svih tridesetak pasa bilo je u lošem stanju
Uzgajalište pasa u Smokoviću
 Jure Miskovic/Cropix

Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor na "uzgajalištu" pasa u Smokoviću kod 39-godišnjeg Josipa Živkovića, zadarskog dilera koji je jučer priveden, piše Zadarski.hr.

image
Uzgajalište pasa u Smokoviću
Jure Miskovic/Cropix

- Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata, Ispostave u Zadru, u suradnji sa MUP-om, PU Zadarskom, a u nazočnosti ovlaštenog sudskog vještaka, obavila inspekcijski nadzor na navedenoj lokaciji prilikom čega je utvrdila da većina zatečenih pasa nije označena propisanom identifikacijskom oznakom te ni jedan zatečeni pas nije u propisanom roku cijepljen protiv bjesnoće temeljem čega je protiv vlasnika pasa podnijet optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru - stoji u priopćenju DIRH-a.

image
Uzgajalište pasa u Smokoviću
Jure Miskovic/Cropix

- Nadalje, s obzirom da su pojedini psi u trenutku nadzora zatečeni u vidljivo zanemarenom stanju, tijekom današnjeg dana očekuje se nalaz i izvješće ovlaštenog sudskog vještaka na temelju kojeg će veterinarska inspekcija Državnog inspektorata odlučiti o daljnjem tijeku vođenja postupka protiv vlasnika pasa, a o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni - zaključili su u priopćenju.

image
Uzgajalište pasa u Smokoviću
Jure Miskovic/Cropix

Podsetimo, jučer, prilikom pretrage zemljišnog posjeda zatečen je veći broj pasa raznih pasmina, među kojima i pit bulovi, na kojima su vidljivi tragovi borbe. Riječ je o čak 30-tak pasa za koje se, nakon postupka, mora odlučiti gdje će s njima. Dodajmo tome kako ih je većina vrlo agresivna, Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:21