PROSVJEDNA ŠETNJA

Hod za život u Osijeku: ‘Želimo da Hrvatska bude država u kojoj su zaštićeni životi svih ljudi‘

Pravo na život je temeljno ljudsko pravo. Trudnica je već majka, istaknula je članica Organizacijskog odbora Hoda za život
Željka Markić i Đuro Hranić, biskup đakovačko-osječki u Hodu za život
 Vlado Kos/Cropix

U Osijeku je održan drugi po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Okupljeni sudionici hodali su ulicama Osijekom uz pjesmu i veselje, iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, bakama i djedovima.

Lidija Blagojević, glavna koordinatorica Hoda za život u Osijeku, istaknula je da su Slavonci izlaskom na ulice grada Osijeka javno iskazali želju da Hrvatska bude država u kojoj su zaštićeni životi svih ljudi, gdje je za svoj život siguran svaki čovjek.

image
Hod za život
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

„Ne želimo da se pobačajem prekida život onog djeteta koje raste pod srcem svoje majke! Činjenica da živimo u demokratskom društvu čini nas suodgovornima za zakone u našoj državi koje izglasavaju naši politički predstavnici“, rekla je Blagojević.

„Imamo društvenu odgovornost protiviti se prekidanju života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije. Očekujemo od političara koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo - pravo na život!“, rekla je Blagojević.

Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Za zaštitu svakog ljudskog života - bez diskriminacije!

Sanja Počuča, članica Organizacijskog odbora Hoda za život, rekla je da se zalažu za društvenu, zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog nerođenog djeteta, zasebnog ljudskog bića koje u tijelu majke raste, rita se, osjeća bol, ali se i smiješi.

„Znanost tvrdi da život svakoga čovjeka počinje na isti način - začećem! Pravo na život je temeljno ljudsko pravo! Trudnica je već majka!“, istaknula je Počuča.

U prosvjednoj šetnji među ostalim su bili Željka Markić iz udruge 'U ime obitelji' i Đuro Hranić, biskup đakovacko-osječki.

image
Željka Markić i Đuro Hranić, biskup đakovačko-osječki u Hodu za život
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 09:40