IMAMO VIDEO

Gužva u kafiću usred pandemije: Pogledajte zbog čega je Medvedov pomoćnik kažnjen s 178 kuna

Pozvana je i interventna policija koja je Šermeta privela uz primjenu tjelesne snage, pri čemu je došlo i do oštećenja inventara

Incident u kafiću u Vukovaru

 Screesnhot: Snimka nadzorne kamere

Bivši državni tajnik u Ministarstvu branitelja Stjepan Sučić i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru Krunoslav Šeremet izvukli su se blagim kaznama za incident koji su u Vukovaru izazvali 28. studenog prošle godine, samo pola sata nakon stupanja na snagu novih mjera zaštite o zaraze koronavirusom.

Epilog toga da su kršili odluku o zabrani rada ugostiteljskim objektima u lokalu Vukovarsko Pub u Vukovaru jest da su Sučić i Šeremet platili prekršajne kazne, a Sučić je platio i 176,25 kuna štetu koju je prouzročio na vratima jedne od prostorija zgrade PP Vukovar u koju su privedeni.

Ispod možete vidjeti i snimku dijela incidenta koju je zabilježila nadzorna kamera u ugostiteljskom objektu, a na kojoj se vidi kako je Šeremeta iz kafića morala izvoditi i policija, prilikom čega se on opirao.

Isti dan nakon što je došlo do incidenta iz PU vukovarsko-srijemske priopćili su kako su '28. studenog oko 00:35 sati, u ugostiteljskom objektu u Vukovaru, Dr. F. Tuđmana, policijski službenici zatekli nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira.'

Kako je tada navela policija, 'prilikom legitimiranja jedne muške osobe (61-godišnjaka) koja je odbijala dati na uvid osobnu iskaznicu, druga muška osoba (40-godišnjak) je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir.'

Pri tome su, prema nama dostupnim informacijama bili neugodni prema policajcima, pozivajući se navodno i na ministra branitelja Tomu Medveda, a kako Šeremet nije želio poći s policajcima pozvana je i interventna policija koja ga je privela uz primjenu tjelesne snage, pri čemu je došlo i do oštećenja inventara unutar lokala, a policajci su bili izloženi uvredama.

Sučić je, pak, na kraju pristao poći s policajcima, ali je prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:51