‘ZVIJEZDE PJEVAJU‘

Ferlin i Battifiaca spremaju pravi show: ‘Robert pjeva kao boškarin u ranu zoru, to su ti istarski geni‘

Ferlin i Battifiaca pod sloganom ‘Tako nam Bog pomogao‘ premijerno će nastupiti u HTV-ovu showu ‘Zvijezde pjevaju‘

Robert Ferlin i Mario Battifiaca

 Dario Njavro/HRT

Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca ove subote će pod sloganom 'Tako nam Bog pomogao' premijerno nastupiti u HTV-ovom showu 'Zvijezde pjevaju'. Što možemo očekivati?

- Teško je to riječima opisati. Znam da će se našem nastupu veseliti ostali natjecatelji, jer će, nakon što Ferlin otpjeva svoje, svi shvatiti da imaju šanse, no žao mi je sirotih ljudi u žiriju kao i onih pred televizijskim ekranima - kaže mentor Battifiaca koji pjevanje svoje zvijezde, Ferlina, opisuje kao glasanje boškarina u ranu zoru.

- To su ti njegovi istarski geni, ne može on pobjeći od toga - dodaje Battifiaca, koji je nedavno kazao kako su Ferlin i on idealna kombinacija, jer Ferlin nije objektivan, dok Battifiaca nije kritičan. Zašto onda svog učenika uspoređuje s boškarinom?

- Jer to nije kritika nego pohvala njegovom pjevanju. Da sam kritičan rekao bih puno gore stvari - kaže Battifiaca.

image

Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin

Davor Pongracic/Cropix

Ferlinu je, s druge strane, dosta takvih priča.

- Da, čuo sam da tulim poput goveda, da nemam koncentracije da zapamtim stihove zahtjevnijih pjesama poput 'Vrapci, vrapci i komarci, lete, lete, lete svud oko nas...', kao i da tonove u pjesmama gađam teškom mukom, te da viknem 'Hura!', svaki puta kada pogodim ton. I znam da su te priče krenule od osobe koja me tjera da od Rijeke do Zagreba non stop pjevam glazbenu ljestvicu, te da na odmorištima umjesto kave ispijam sirova jaja, pošto je to, rekao mi je, krasno za moj glas. Ali, sada je dosta! Odlučio sam staviti karte na stol i pokazati svom učitelju da sam ja pjevao i Elvisa i Dubrovačke trubadure, a to ne može svatko - kaže Ferlin, koji je pjesme 'Jedan dan' i 'It's now or never' na HTV-u otpjevao 2004. godine u vrijeme kada je skupa s Ninom Badrić bio voditelj showa 'Studio 10'.

- Publika je nakon mog nastupa bila u transu, a Nina mi je čestitala. Dobro, usput se i smijala, ali ja sam to shvatio kao dodatnu čestitku, jer ne kažu tek tako kako je 'glazba zvonka radost'. Pamtim još i kako me Nina pitala planiram li možda početi pjevačku karijeru. Mario me uvjerava da je žena bila zgrožena i da je to sigurno pitala u strahu, ali ja znam da nije bilo tako - kaže Ferlin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 02:02