SLETJELA U RUPU

Detalji bizarne nesreće u Osijeku: Auto je krenuo unatrag, a vozačica je povukla koban potez...

Kako smo doznali, žena je sjedila za volanom kad se automobil počeo kretati unatrag. Inače, riječ je o automatiku


 
 Vlado Kos/CROPIX

Veliku sreću u nesreći imala je 42-godišnja vozačica Citroena Picasso C4 koja je u petak prijepodne svojim automobilom sletjela u najmanje 5 metara duboku rupu gradilišta Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Osijek. U nesreći, čiji se uzroci još uvijek utvrđuju, žena je zadobila ozljede noge, zgloba i prsnog koša.

image



Vlado Kos/CROPIX

Doznali smo to od člana njezine obitelji koji se vrlo brzo našao na mjestu nesreće, a zbog težine ozljeda gospođa je završila na operaciji koljena i skočnog zgloba. Kako smo doznali, žena je sjedila za volanom kad se automobil počeo kretati unatrag. Inače, riječ je o automatiku.

Vjerojatno u želji da zaustavi vozilo koje se kretalo unatrag, prebacila je mjenjač u "drive mod" te stisnula papučicu gasa i automobil je krenuo prema naprijed, a kad je došao do bankine, dobio je naglo ubrzanje i samo je preletio nogostup, probio zaštitnu ogradu gradilišta i zabio se prednjim krajem u nasipanu tucaničku površinu gradilišta.

image



Vlado Kos/CROPIX

Na fotografijama se jasno vidi da su se u vozilu odmah uključili i zračni jastuci, a dodatna je sreća što automobil nije završio u manje od jednog metra udaljenoj izbetoniranoj površini.

Ženi su odmah u pomoć priskočili šokirani radnici tvrtke Projektgradnja koji rade na izgradnji OHBP-a te su joj pomogli da izađe iz vozila, a kako se sve događalo u krugu osječke bolnice, i medicinska pomoć bila je praktički odmah na mjestu događaja, pa je nesretna vozačica odmah prebačena na Hitni bolnički prijem gdje joj je ukazana prva pomoć, a onda je zadržana na dodatnoj obradi.

image
Vlado Kos/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:59