DIVLJE ODLAGALIŠTE

Čistoća: ‘Odvezli smo 90 punih kamiona otpada, a ljudi dovoze novi. Sad je dosta...‘

Na Strugama već deset godina postoji ilegalno odlagalište. Kamioni Čistoće samo ove godine su u pet navrata odvezli 408 tona smeća
Divlje odlagalište otpada
 Ronald Gorsic/Cropix

Nakon što je Jutarnji list jučer izvijestio o golemom ilegalnom odlagalištu na zagrebačkim Strugama, koje se ondje nalazi desetak godina, Čistoća je reagirala i objasnila što čine povodom toga. Prisjetimo se kako je odlagalište udaljeno 500 metara od reciklažnog dvorišta Žitnjak te je puno raznog otpada, od šute i građevinskog otada do odjeće i zemlje u vrećama za smeće.

Naime, od zaposlenika u tvrtkama čiji su prilazi zatrpani smećem saznali smo da se otpad nije odvozio čest mjeseci.

- Jako puno puta smo zvali grad da riješe ovo, prije se to čistilo, mislim da je zadnje čišćenje bilo prije šest mjeseci, no od tada se ništa nije dogodilo, govori Ivan Badenić, voditelj prodaje u firmi TBG-STRABAG.

image
Divlje odlagalište otpada
Ronald Gorsic/Cropix

Iz Čistoće tvrde posve suprotno.

- Zbog neodgovornog odlaganja velikih količina otpada, Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća je u ovoj godini pet puta uklanjala otpad na navedenoj lokaciji na Strugama. Napravili smo 90 odvoza specijalnim vozilima tzv. grajferima, poručuju iz Čistoće dodavši kako je ukupno odvezeno 1.721 m3 otpada, težine 408.170,00 kg.

image
Divlje odlagalište otpada
Ronald Gorsic/Cropix

Građani su nakon odvoza, kako tvrde iz Čistoće, nastavili s neodgovornim odlaganjem otpada na istoj lokaciji.

- Zajedno s komunalnim redarstvom Grada Zagreba i predstavnicima lokalne vlasti poduzimamo da se ovo divlje odlagalište očisti i konačno zapriječi daljnje onečišćenje ilegalnim dovoženjem otpada, a kamere na tom mjestu dio su plana sprječavanja daljnjeg onečišćenja, poručuju za kraj iz Čistoće.

image
Divlje odlagalište otpada
Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:57