NAJLUĐA NOĆ U SPLITU

Bilo je veselo i bez dočeka na Rivi: ‘Sve loše ostavit ćemo iza nas! Samo da ne bude više korone‘

Ispratili smo 2021. u povijest, uz vatromet, okruženi zagrljajima i pozitivom. I neka nam 2022. bude svjetlucava, raspjevana i dobra!

novogodišnji doček u Splitu

 Josko Supic/CROPIX

Najluđa je noć godine pa je i Slobodna Dalmacija provjerila kako se slavilo u Splitu. Ove godine zbog epidemiološke situacije nije bilo dočeka na Rivi, ali to ne znači da su Splićani bili zakinuti za spektakularan ulazak u 2022., samo se slavilo na više manjih lokacija. Za sve one koji su slavili doma, evo daška atmosfere iz grada.

Počeli smo s Perivojem. Ondje smo zatekli već dobar party, uz pjesmu i puno dobro raspoloženih ekipa. Goste su zabavljali Silvija Dvornik i Peco. U druželjubivim društvima čuli smo i kakvi su dojmovi te saznali i želje za novu godinu.

image
Josko Supic/CROPIX
image
Josko Supic/CROPIX

- Drago mi je vidjeti ovoliko ljudi, da su se okupili i izašli iz svojih kuća, mislim da nam je svima falila socijalizacija i društveni život. Nadam se da ćemo s ovom godinom ostaviti sve loše iza nas i u novoj imati drugačiji, optimističniji pogled na svijet. Ovdje je jako lijepo, vedro i veselo večeras, baš vlada optimizam - rekla je Vicencija Katavić.

- Atmosfera je super s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, u Splitu nema klasičnog dočeka ovaj put, ali ja sam prezadovoljna tu, tu sam s prijateljicama, idemo ženski u novu, imamo i večeru, dobro vino i mi smo prezadovoljne. Mi se u sljedećoj godini nadamo svemu! Da se sve vrati u normalu, da nam se faks vrati u normalu, da počnemo opet normalno živjeti kao i prije - kaže Mia Franić.

image
Josko Supic/CROPIX
image
Josko Supic/CROPIX

Teška srca napustivši dobru ekipu na Perivoju, zaputili smo se u šetnju gradom. Putem smo nailazili na ljude u šetnjama i manja okupljanja, laganoj magli unatoč. Osjeti se u gradu da je "party mode", ali ugodno smo iznenađeni što je zapravo dosta mirno. Nasmijana lica na sve strane, pa se nadamo da će nas takva vedrina koja nas uvodi u novu godinu u njoj i pratiti.

Putem do sljedeće lokacije vidimo i da je popularno "druženje na zidiću" opcija i za doček.

image
Josko Supic/CROPIX
image
Josko Supic/CROPIX

- Planirale smo u klub, ali evo nas, možda produžimo negdje. Dobro je, a za novu godinu očekujemo da bude i bolja! I da ne bude korone više. Ja za sebe jedino dodatno želim da mi se ništa grozno ne desi da moram plakati, jer sam odlučila da nema više plakanja! - rekla je Lara Zadravec Čolak.

- Ja se nadam cijelo vrijeme biti negdje u pokretu, da me nema nikako doma! - dodaje njezina prijateljica Barbara Perković Božić.

- Dosta je bilo doma biti - zaključila je.

image
Josko Supic/CROPIX
image
Josko Supic/CROPIX

A djevojke su nam poručile i zrnce mudrosti: "Nikad nemojte biti s momkom koji vas traži da platite gorivo!". Pa eto, Splićanke, čule ste.

Pozdravili smo se s ekipom sa zidića i došli do naše finalne destinacije za 2021. godinu - Bedema Cornaro.

Ondje je umjesto planiranog XXS Banda, koji je nažalost spriječila korona, nastupao ništa manje odličan Taxi Band. Dočekala nas je već poprilična gužva, ali raspjevana, vesela gužva. Jedino se nije pjevalo u ogromnom redu za zahod, koji nas je iznenadio odmah na ulazu, no mimo toga, dobrog raspoloženja nije nedostajalo, piše Slobodna Dalmacija.

image
Josko Supic/CROPIX
image
Josko Supic/CROPIX

- Odlično je! Bend je bolji čak i od onoga koji je trebao biti! A za novu, očekujem da bude bolja od ove prošle i da mi Bog da da odem u Njemačku početi raditi - kaže Patrik Jukić. Mi mu želimo svu sreću, iako se ipak nadamo da će jednako dobar posao naći i u domovini.

Šećući i upijajući dobre vibracije, uočili smo i jedan par koji nam je onako posebno sjajio. Otkrili smo da se radi o jako zaljubljenim Nizozemcima, a iz zagrljaja se nisu puštali ni dok nam je Chaim Victor Bem-Zour govorio što ih dovodi baš u Split na doček.

image
Josko Supic/CROPIX
image
Josko Supic/CROPIX

- Odlučili smo blagdane provesti u Splitu jer nam je izgledao kao nevjerojatno mjesto - kaže.

- I drago nam je da smo tako odlučili, stvarno je prekrasno ovdje. Vrijeme je savršeno, ljudi su super, hrana je odlična. I večeras nam je tu odlično. Za novu godinu samo želimo ljubav, svima! Svima sve dobro! - zaključio je.

A zadnje minute godine proveli smo na terasi jedne od kućica, u odlično raspoloženoj ekipi.

image
Josko Supic/CROPIX
image
Josko Supic/CROPIX

- Večeras nam je super, skupila se ekipa napokon. Falilo nam je druženje zadnjih godinu dana, prošlu smo godinu dočekali kod kuće u krevetu, ovo je puno bolje! Malo nam je i šok, odvikli smo se. A želje, ma glavna želja za novu godinu mi je svima zdravlje i sreća! A sebi, sebi želim uspjeh u poslu! - smije se Blanka Pirić.

Taman je bilo krenulo odbrojavanje i ispratili smo 2021. u povijest, uz vatromet nad glavama i okruženi prijateljskim zagrljajima i pozitivom.

I neka nam svima takva bude i 2022. - vedra, vesela, svjetlucava, raspjevana i dobra!

image
Josko Supic/CROPIX
image
Josko Supic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 01:37