UFC

(VIDEO) Jesmo li vidjeli 'submission' godine? UFC-ov debitant izveo spektakularan potez!

Jimmy Flick vs. Cody Durden
 screenshot
Već u svojoj prvoj UFC borbi, Jimmy Flick izveo je nešto zbog čega će ga mnogi zapamtiti

Već kad je prvog dana srpnja došao do ugovora s UFC-om, nakon sjajne pobjede gušenjem, bilo je jasno da je Jimmy Flick sposoban za sjajne stvari. Podatak kako je ovaj borac muha kategorije čak 13 od dosadašnjih 15 pobjeda ostvario prisiljavanjem na predaju također je puno toga otkrivao, posebno kad se pogleda da su metode kojima je pobjede ostvarivao uistinu razne.

U svom UFC debiju došao je do 14 pobjede, svakako najveće, ali i najspektakularnije u karijeri i to metodom kakva se rijetko viđa. Flick je loše otvorio UFC Fight Night 183 borbu protiv Codyja Durdena i može se reći kako je gubio okršaj na nogama sve do poteza kojim je situaciju preokrenuo. Pri kraju treće minute borbe, Flick je napao lijevim high kickom koji je Durden blokirao, a onda i uhvatio nogu svog protivnika. I to mu je zapravo bila neočekivana pogreška.

Flick je fantastično ovdje vidio za sebe povoljnu situaciju te je, budući da mu je jedna noga već bila prebačena preko Durdenovog ramena, skočio, prebacio drugu nogu i zatvorio trokut. Nakon tog letećeg trokuta, samog po sebi jednog od atraktivnijih poteza koje je moguće izvući iz grappling repertoara u jednoj MMA borbi, Flick je nastavio na podu dodatno raditi na poziciji i nije mu dugo trebalo. Uspio je stisnuti još čvršće, za pobjedu u svom UFC debiju te vjerojatnu nominaciju za "submission" godine.

Zanimljivo, ako ovo bude izabrano submissionom godine, bit će to treća godina zaredom da je isti ostvaren u prosincu. 2018. tu nagradu osvojio je Ryan Hall za polugu na nozi B.J. Penna, do koje je došao nakon "imanari rolla", a to se također dogodilo na posljednjoj UFC priredbi u godini. Prošle godine najbolji je bio "twister" Brycea Mitchella kojim je savladao Matta Saylesa.

Briljantan potez 30-godišnjeg Flicka, koji je ovom pobjedom svoj profesionalni omjer doveo na 16 pobjeda i pet poraza, možete pogledati OVDJE.

Linker
28. lipanj 2024 04:32