DIVNA GESTA

VIDEO: Čovjek primijetio pticu koja se utapa, omotana plastičnom vrećicom. Morao joj je pomoći!

Snimka je pogledana više od 100 tisuća puta, a mnogi su bili oduševljeni njegovim herojskim činom

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia

Ptica je očajnički lepetala krilima na površini vode, no vidjelo se da je pri kraju snaga. Još malo i posve će se umiriti, a onda i potonuti. Primijetio je to muškarac koji je odmah priskočio u pomoć. U prvi mah nije uopće vidio što se ptici događa, znao je samo da je mora izvući iz vode.

Čim je to napravio, primijetio je razlog nevolja. Ptica nije bila ozlijeđena - zaplela se u plastičnu vrećicu i nije mogla poletjeti. No, zaplela se toliko temeljito, da je njemu bilo potrebno neko vrijeme da tu odvratnu plastiku makne s nesretne životinje. Ona se potom sretna vratila u divljinu.

Video je to koji je u dva dana pogledan više od 100 tisuća puta. Mnogi su komentirali kako je muškarčev postupak herojski čin, dok je drugima ovo još jedna potvrda da je plastika štetna. Iako se mnogima još uvijek jednokratne stvari od tog materijala ne čine opasnima, one svakoga dana ubijaju mnoge životinje u morima i na kopnu. Neke ih progutaju, druge se zapletu u njih, no većina tih nesretnih bića umre zbog plastike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:41