VRIJEDAN JE

Vaš pas ne želi vrtlariti s vama? Pogledajte ovog mališana, koji rado kopa tamo gdje treba

On je jazavčar Crusoe, kojeg samo na Facebooku prati više od tri milijuna ljudi
Ilustracija
 Igor Stevanovic/Alamy/Alamy/Profimedia

Svi vrtlari znaju da je pomoć u vrtu, posebno u vrijeme većih radova, dobrodošla. Još ako netko kopa rupe - ta je pomoć najbolja. Bilo bi savršeno kada bi se neki pas mogao naučiti da kopa rupe na točno određenim mjestima, zar ne? Njemu je to zabava, a vama korist. No, psi obično ne iskazuju želju da kopaju na mjestima koja se vama sviđaju. Posebno ako je riječ o terijerima, koji će dušu prodati za bar malo rekreativnog kopanja, ali nikako i ni u kojem slučaju tamo gdje vi želite.

No vlasnici jazavčara koji se odaziva na ime Crusoe imaju sreće. Osim što je njihov ljubimac uredan, pristojan i popularan (preko tri milijuna pratitelja samo na Facebooku), veoma je poslušan. Kad sa skrbnikom ode u vrt, a on mu pokaže gdje točno treba iskopati rupu, ovaj to i učini. Nakon toga vlasnik u rupu stavi sadnicu i zakopa je. Njih dvojica na taj način prilično brzo urede vrt, što je i bila ideja.

Ono što je prilično neočekivano jest nagrada. Crusoe ne traži keksić ni maženje - ne, njega zanima voda kojom njegov skrbnik zalijeva biljke. Vruć je dan, radio je, još na sebi nosi taj crni kaput... Da, sasvim je razumljivo što se mora malo okrijepiti.

c
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:04