NEODOLJIVI

Neobično prijateljstvo: Koala i vombat misle da su braća, snimke njihova druženja oduševile svijet

Sudeći po snimkama, dvojac zaista dijeli ljubav kakvu rijetko viđamo

Ilustracija

 Cover Images/Zuma Press/Profimedia/Cover Images/zuma Press/profimedia

Nije baš čest slučaj da se sprijatelje životinje koje pripadaju posve različitim vrstama. Da, događa se to nekad i u prirodi, ali vrlo rijetko. U ZOO vrtovima se ipak zbiva nešto češće, premda nije slučaj o pravilu, nego prije o iznimci. Jedna takva iznimka su koala Albert i vombat Wilbur. Oboje su bili ručno hranjeni, a pošto su bili slične dobi i hranjeni su u isto vrijeme, postali su najbolji prijatelji. Zapravo, čak i više, jer se dvojac ponaša kao da su braća.

Ne vide oni baš nikakve razlike među sobom, a i da je vide, vjerojatno misle samo kako je onaj drugi neobičan, ali ipak pripadnik njihove vrste. Koja god to vrsta bila, jer vjerojatno ni oni sami baš nemaju razvijenu svijest o tome tko su, a vjerojatno misle i da su im ljudi koji su ih hranili zapravo roditelji.

No, što god oni o sebi mislili (ili ne mislili) činjenica je da vole jesti, igrati se, provoditi vrijeme jedno s drugim i da usamljenost nestaje kada uza se imamo nekoga tko nas voli. Sudeći po snimkama, dvojac zaista dijeli ljubav kakvu rijetko viđamo. Potvrdili su to mnogi koji su vidjeli video, oduševljeni ovom pričom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:28