VIDEO

Neobični susreti s morskim životinjama: Od pipaka na dasci do prevrtanja na pravu stranu oklopa

Svi oni zabilježeni su na snimci koju je do sada pogledana više od dva milijuna puta

Ilustracija

 Aleksandr Lupin/Alamy/Alamy/Profimedia/Aleksandr Lupin/Alamy/Alamy/Profimedia

Na moru i u moru možemo doživjeti zanimljive susrete. S obzirom na to da mora još uvijek, na svu sreću, vrve živim svijetom, neminovno je da nam se s njima, ako smo na moru, u nekom trenutku ukrste putovi.

Jedna zanimljiva kompilacija takvih susreta pogledana je više od dva milijuna puta. Susreti koje možemo vidjeti u tom nizu snimki zaista su zanimljivi, a neki i oduzimaju dah. Ima i onih koji nam djeluju zabavno, ali nam vjerojatno ne bi bili takvi da se, kao u ovom slučaju, mi vozimo na dasci, a da nam biće iz dubine pruža pipke i pokušava oteti prijevozno sredstvo.

Snimka koja vraća povjerenje u ljude je ona na kojoj muškarac, videći kornjaču na plaži, odlučuje pomoći. Prevrne je na pravu stranu i na taj joj način spašava život, jer se ona može vratiti u more. U toj su skupini svakako i ljudi koji izvlače životinje iz pijeska i vraćaju ih u more. Te se životinje čine mrtvima, sve dok im one ne pomognu. Ne smijemo preskočiti ni one malim kornjačama, što su se tek izlegle iz jaja, pomaže da dođu do mora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:23