YOU SHALL NOT PASS

Kako je mačka ukrala slavu sovi i postala glavni lik urnebesno smiješne snimke

Pernata posjetiteljica uopće ne trza na mačku iza svojih leđa, a kad to učini, ova u strahu pobjegne

Ilustracija

 Cadifor/Alamy/Profimedia

U prvi mah vidite samo sovu. Lijepu, dostojanstvenu sovu prekrasnih očiju, koja stoji uz prozor. Kad ga žena otvori, sova se uopće ne miče - jedino malo nakrivi glavu i baci pogled prema njoj. Veoma je smirena, mora se priznati, i očito je kako je navikla na ljudsko društvo.

Ipak, super sova postaje još više kul kad iza nje vidimo mačku. Sasvim je sigurno da sova zna tko joj je iza leđa, ali ne reagira. No, potom svu "slavu" preuzima mačka, odnosno, njen izraz na licu. Oči su joj ogromne i čini se kako je apsolutno šokirana tim bićem koje stoji ispred nje. Iz njenog izraza na njušci čini se kako bi jako rado preko prozorske daske ušla u kuću, no zvijer ispred nje (koja još uvijek ne trza) stoji joj na putu. Očito se ne usudi proći pokraj nje.

Sova u jednom trenutku djelomično krene glavu prema mački, tako da je moguće da ju je pogledala, no i dalje se ne miče. Pat pozicija na prozorskoj dasci zapravo dosta dugo traje. U jednom trenutku se sova ipak okrene i pogleda mačku, a ova pobjegne.

Sova opet ostaje sama, ali je totalno nepomična i zapravo je nejasno što ona uopće radi na tom prozoru i što točno želi. Možda samo zato da sve nas zbuni. I da prestraši jadnu mačku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:47