VIDEO

Jaguar iz visoke trave skočio na psa, pogledajte kako je ovaj reagirao!

Zbog spuštenog repa, podvijenog ispod tijela, jasno je da se pas boji velike mačke

Pas i leopard

 Twitter screenshot

Da je napad najbolja obrana pokazuje i snimka sukoba psa i leoparda. Pas se, unatoč strahu, uspio obraniti od velike mačke koja je u njemu vidjela samo - idući obrok.

Ne zna se gdje je točno snimka koja je postala hit na Twitteru nastala, no na njoj vidimo psa koji mirno spava na nekom poljskom putu. Čini se vjerojatnim da je riječ o napuštenom psu, koji nema nikog svog. Na prvi pogled je sve mirno, no pas se u jednom trenutku naglo probudi, a već u idućem iz visoke trave na njega skače jaguar.

Zbog spuštenog repa, podvijenog ispod tijela, jasno je da se pas boji, no daje sve od sebe da se obrani. Divlje laje napadaču u njušku, pokušavajući ga otjerati. Očigledno se spreman boriti, a ne prepustiti, što velika mačka vrlo brzo shvati. Premda su otprilike slične veličine, jaguar je vidljivo snažniji od psa koji na ulici nalazi hranu i pitanje je ima li uopće energije za sukob.

No, volja je tu, pa zato velika mačka odlazi, a potreseni pas ostaje živ i zdrav na cesti. Nema informacija o njemu, no bilo bi lijepo kada bi ga nakon ove snimke netko i udomio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:33