NEVJEROJATNA SNIMKA

Geologa prebila razjarena hobotnica: ‘Jedva sam se dočepao obale, a i tamo me čekala u plićaku‘

Videosnimka napada ‘najbjesnije‘ hobotnice obišla je internet, a na zapisu se vidi kako hobotnica u plićaku pruža krake prema Lanceu.
Hobotnica koja je napala geologa
 Instagram

Odmor na plaži Zapadne Australije za geologa Lance Karlsona i dvogodišnju kćer pretvorio se zamalo u noćnu moru kada ih je napala 'ljuta' hobotnica.

Videosnimka napada 'najbjesnije' hobotnice obišla je internet, a na zapisu se vidi kako hobotnica u plićaku pruža svoje krakove prema snimatelju Lanceu.

Kada mu se približila, pokušala je iskočiti iz mora i pružile krakove prema Karlsonu, koji je dio napada uspio snimiti kamerom.

Geolog kaže da je primijetio hobotnicu nešto ranije kada je pokušala napasti galeba. Nedugo potom išao je plivati i vidio kako se hobotnica odmara među školjkama.

Nije prošlo dugo vremena i hobotnica ga je napala, zahvativši kracima njegov vrat, ruke i gornji dio leđa.

- Naočale su mi bile previše zamagljene da bih vidio što se dogodilo, jedva sam od bolova doplivao do obale. Tragovi krakova ubrzo su se jasno ocrtavali na mojoj koži, ispričao je geolog.

Supruga mu je nakon napada pomogla sanirati ozljede. Obično se za ozljede od morskih životinja preporučuje ocat, no kako ga u tom trenutku nije imao, poslužio se coca colom, jer pomaže bilo koja kisela tvar.

- Bila je to dobra odluka, pomoglo mi je. Bilo je peckanja, ali me je više boljelo od udarca hobotnice.

Karlson je u međuvremenu video podijelio na društvenim mrežama, a javili su se mnogi poznavatelji morske faune rekavši da je vrlo neuobičajeno vidjeti ovakvo ponašanje hobotnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:04