KOJA TUGA

Pas kojeg zna pola Zadra: ‘Ima 18 godina, vjerojatno će kod nas ostati do kraja života‘

Nesretnik je završio u azilu jer se njegovi skrbnici, koji su jako stari, više ne mogu brinuti ni o sebi

Novi štićenik

 Zadarski azil

Postoji pas koji je poznat mnogima u Zadru. Upao je u razne probleme: ili je viđen kako sam luda naokolo ili su ga mnogo puta spašavali od utapanja. To zadnje se ponavljalo mnogo puta. Ono što se o njemu zna je da navodno ima 18 godina, da mu skrbnici imaju oko 90, te da se ne mogu o sebi brinuti, a kamoli o njemu. Taj je pas novi štićenik Zadarskog azila.

- Žao mi njih jer starost je teška i ružna kada si sam i nemaš nikog ni da ti pomogne iz kreveta ustati, a žao mi je i tebe mališa, jer s 18 godina dolaziš u azil i vrlo vjerojatno ćeš ga tu i završiti. Žao mi što nisi na svom krevetiću i spavaš snom starčića, u okruženju koje poznaš. Ne čuješ, ne vidiš, spavaš 95 posto dana i samo se nadam da nisi pod prevelikim stresom kod nas - napisale su volonterke azila u objavi na društvenim mrežama..

One su se potrudile da dobije najbolje što mogu dati: spava u izolacijskom kontejneru koji ima klimu. Tamo ga nitko ne gnjavi, jer nema drugih pasa, a on ima svoj krevetić. Čini se da mu je tamo dobro.

- Čini se donekle spokojan. Teško je reći s obzirom na to da ima 18 godina i vjerojatno nije stopostotno prisutan. Djeluje nekako pogubljeno, ali to je razumljivo. Ako nekim čudom postoji netko tko bi mu pružio dom da proživi ovo zadnje što ima u miru, znate gdje smo i znate gdje je on - stoji u njihovoj objavi.

image

Novi štićenik

Zadarski azil
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:16