JADNA KUJICA

Ovo je Tesa. Vlasnici su je vratili nakon tri dana jer je rastrgala jastuk i papuče

Iz udruge kažu kako se nijedna životinja ne može u tako kratkom vremenu naučiti na novi dom

Kujica Tesa

 Sirius, Požega

Svi oni koji su imali štenca doma sjećaju se kakav je to kaos. Dok ne nauči da je toalet vani, stanovi i kuće su nam puni lokvica i hrpica. Uništavaju sve: od papuča, preko jastuka, do kauča i fasada. U stanju su provaliti u kuhinjski ormarić s hranom, nije im problem pojesti antibiotike, a pokušavaju ugurati glavu u baš svako mjesto, a jedno od njih je koš za smeće.

Što vlasnici rade? Redom: ne hodaju mračnim stanom bosonogi, miču obuću iz hodnika, dobro zatvaraju sve ormariće. Osim toga, rade sa svojim psima. Uče ih što se smije, a što ne. Nitko ne digne ruke od svog psa nakon samo tri dana, jer smo svi svjesni činjenice da u tako kratkom vremenu pas ne može naučiti ništa.

No, ljudi koji su udomili Tesu, kujicu o kojoj je brinula Udruga za zaštitu životinja Sirius iz Požege, učinili su baš to. Udomili su kujicu, a onda je nakon tri dana vratili nazad. Razlog? Rastrgala je jastuk i plastične papuče.

- Rekli su: vraćam ju jer će mi vjerojatno pojesti i trosjed. Tesa je kod nas došla kao dvomjesečno štene i preboljela parvo. Ne može se priviknuti na novu sredinu u tri dana i biti savršeni pas. Ipak treba malo više od želje za udomljenjem!

Molimo vas dobro razmislite prije uzimanja psa, mačke, zamorca... Imate li vremena, volje i ljubavi pričekati da se adaptiraju na novu sredinu, nove ljude, novi ritam? Jer, i oni su društvena bića koja se vežu za nas, provedu s nama određeno vrijeme, zavole nas, a i mi njih - objavili su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:38