ŽRTVA OKOLNOSTI

Nesretna Kora je bila udomljena, ali se vratila u udrugu... Sada opet traži dom!

Ona nije pas za svakoga, jer izrazito ne voli druge pse, a trenutno s njom radi trener

Kujica Kora

 Privatni album

Neki psi stvarno nemaju sreće: jednom ih ljudi pronađu na ulici, udome, a onda se opet vrate u udrugu koja ih je na prvom mjestu spasila i opet traže dom. Tada su obično stariji, umorniji, često i u lošijem psihičkom stanju. Vjerojatnost da će im se još jednom osmjehnuti sreća i da će pronaći dom toliko je malena da obično ostare u toj udruzi ili azilu u koji su se vratili. Umru tako više od slomljenog srca nego od starosti.

No, Kora ipak ima šanse. Prvi je put svoju obitelj našla 2015. godine, kada su se sretno udomili i ona i njeni štenci. Njen je dom bio sjajan: tamo je bilo dvoje djece, zec i jedan mačić spašen s ceste. Bila je to zaista idila. No, stvari su se promijenile.

- Dogodila se obiteljska situacija koju nikome nikada ne želim i Kora je tu kao kolateralna žrtva najviše stradala i završila zavezana za klupicu. I uz manju zavrzlamu vratila se nama. Bilo je to prije gotovo godinu i pol. Nije baš bila u nekom stanju kad se vratila, glaukom koji ju je koštao oka i potpuna netrpeljivost prema drugim psima - priča Petra Puvača Klingor iz udruge Sedma od Devet, koja brine o Kori.

Kujica je smještena u hotelu za pse u Velikoj Gorici, gdje Robert Kranjčec radi s njom. Napredak je vidljiv: sada može proći pokraj nekog psa, a da ne reagira. No, smještaj košta, a udomitelja i donora nema nigdje. Zato su iz udruge poslali apel: pomozite nam da skupimo novac za smještaj koji moramo platiti svaki mjesec i pomozite nam da nađemo udomitelja za nju,

- Ona se obožava maziti, loviti lopticu i kong, trčati uz bicikl. Zapravo je super pas. No, nije za druženje s drugim psima. Njoj treba čovjek koji će vidjeti više od jednooke kuje od devet godina koja ne voli druge pse. Čovjek koji će vidjeti curku koja treba dom i sigurnost - kaže Petra.

Svi koji žele pomoći psu mogu se javiti na broj 091 796 0530.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:16